П`ятниця, 29.03.2024, 02:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Фото
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

У помешканні п. Ольги         Свято Покрови Божої Матері у нашій спільноті особливе. Після Божественної Літургії і Молебню до Богородиці та молитви посвяти Божій Матері себе самих, своєї парафії, родин та всього нашого народу ми їдемо до містечка Стара Вижівка де проживає п. Оля Сироїд. Вона велика патріотка і учасниця УПА. ЇЇ чоловік, нині вже покійний, пан Михайло Сироїд – полковник УПА. Свято Покрови для неї – це Свято Народу, свято перемоги її  терпінь та змагань, свято правдивих і щирих патріотів. Тому кожного року в цей день ми є у бабці Олі. У її скромному і благодатному помешканні правимо Божественну Літургію, сповідаємо, молимось. Після молитви сідаємо за стіл та співаємо українських патріотичних пісень, слухаємо розповіді б. Олі про її життя і боротьбу, про її страждання на Сибірі та в тюрмах. Це людина легенда, це живий приклад для нас молодих – як любити свій народ, як за справу свободи і волі народу понести жертви і терпіння не боятися навіть смерті. Адже ми – українці ми в ... Читати далі »

Переглядів: 1143 | Дата: 14.10.2009 | Рейтинг: 0.0/0

Анатолій Володимирович СеменюкПаломництво на Святу Землю

Свята Земля кличе кожного. Всевишній запрошує всіх: і праведних, і грішних. Він усіх любить і всім гріхи прощає. Кожен віруючий, та й невіруючий намагається ступити на той шлях, яким ішов Ісус Христос.
Пізнання вічності і Бога у кожного своє – одні мають туристичний інтерес, інші їдуть помолитись. Багато віруючих іде на прощу. Бог дивиться на кожного і... мовчить. Приходьте, пізнавайте, прозрівайте, через себе, - Бога.
Ціль моєї поїздки не є особистою таємницею. На Святій Зем ... Читати далі »
Категорія: Паломництва | Переглядів: 1815 | Дата: 13.10.2009 | Рейтинг: 5.0/3

Звернення
Блаженнішого Любомира, Верховного Архиєпископа Києво-Галицького, до вірних Української Греко-Католицької Церкви та людей доброї волі з нагоди Всесвітнього дня хоспісної та паліативної допомоги

 

Дорогі у Христі!

10 жовтня, весь світ відзначав День хоспісної та паліативної опіки. Бажаю і я звернути вашу ласкаву увагу на таку діяльність, бо йдеться про щось, можливо, для нас нове, але останніми десятиліттями поширене, – про допомогу людині, яка вмирає, гідно закінчити своє життя. Перехід від земного до загробного життя – це надзвичайно важлива мить для кожного з нас. У цей час, за давнім християнським звичаєм, ті, що живуть, супроводжують вмираючу людину своїми молитвами, допомагаючи їй вистояти ... Читати далі »

Категорія: Звернення Блаженнішого Любомира | Переглядів: 1249 | Дата: 12.10.2009 | Рейтинг: 0.0/0

З 15.09.2009 по 23.09.2009 Відбулася велика проща до Святої землі, в якій взяли активну участь дев’ять паломників міста Ковеля. У сьогоднішніх новинах ми подаємо коротеньке інтерв’ю з Любомирою Петрівною Степаненко, яка була як лікар відповідальною за здоров’я та медичну безпеку паломників.

-     Скажіть будь ласка, які особливі пережиття ви відчули турбуючись за здоров’я хворих в часі паломництва?

... Читати далі »

Категорія: Паломництва | Переглядів: 1401 | Дата: 10.10.2009 | Рейтинг: 0.0/0

Владика Михаїл Вівчар

У неділю 27 вересня на Свято Воздвиження Чесного Хреста  до нашої парафії та монастиря завітав Владика Михаїл Вівчар ЧНІ. Божественну Літургію Владика відправляв у митрі (головний убір єпископа в часі богослужінь) блаженного Миколая Чарнецького. Це для нас було надзвичайно знаковим.

Владика Михаїл приїхав побачити місця де колись працював блаженний Миколай, помолитися разом із нами, поділитися Божим Словом.

Після Літургії Владика спілкувався із парафіянами, ділився життєвим досвідом, досвідом праці в Америці, Канаді. Також розповідав про свої перші подорожі до України у 80-ті та на початках 90-тих роках. Наша Церква святку ... Читати далі »
Переглядів: 1142 | Дата: 29.09.2009 | Рейтинг: 0.0/0

17 вересня 1989р, м. Львів Урочиста хресна хода вірних УГКЦ з вимогою легалізації ЦерквиТими днями в Українській Греко-Католицькій Церкві (УГКЦ) проходять заходи по відзначенні 20-ліття виходу з підпілля.

Після насильної ліквідації сталінським комуністичним режимом УГКЦ у 1946 році вона пішла у катакомби, підпілля, діяла нелегально. Єпископів, священників, монахів, монахинь та вірних переслідували, саджали у в’язниці, засилали на Сибір, на каторжні роботи, не дозволяли молитися, вимагали відречення від віри, від Бога.
В такому важкому незносному  стані Церква перебувала понад 44 роки. Однак в дивний чудесний спосіб існувала наша Церкв ... Читати далі »
Переглядів: 2097 | Дата: 13.09.2009 | Рейтинг: 4.0/2

Звернення Блаженнішого Любомира,
Верховного Архиєпископа Києво-Галицького,
до вірних Української Греко-Католицької Церкви
та людей доброї волі з нагоди дня Бога-Творця

 Узяв Господь Бог чоловіка й осадив його в Едемському саді
 порати його й доглядати його.

Бут. 2, 15

 

Дорогі у Христі!

Упродовж останніх років ми спостерігаємо великі зміни у порах року: немає прекрасної, лагідної, запашної весни; літо стало нестерпно спекотним, а осінь та зима такі нестабільні, що годі передбачити, коли буде тепло, а коли – холодно. Вчен ... Читати далі »

Категорія: Звернення Блаженнішого Любомира | Переглядів: 1179 | Дата: 13.09.2009 | Рейтинг: 0.0/0

ВікторіяЗавжди величніший терновий
вінець, як царська корона.
Леся Українка.

Інколи в Ангелів, яких Бог посилає на Землю, відсутні крила... Тоді ми називаємо їх друзями. Саме та­ким Ангелом була Вікторія - Марія Яцинович з Івано-Франківська, сім­надцятирічна дівчина, яку в розквіті сил Господь покликав до Неба. Її життя було схоже на цвітіння лілії, - писала класний керівник ... Читати далі »

Категорія: Божі Діти | Переглядів: 2017 | Дата: 09.09.2009 | Рейтинг: 4.4/14

Молода сім'я

Коли ми зайдемо на подвір’я храму і монастиря блаженного Миколая Чернецького у м. Ковелі, ми зауважимо дзвіницю, а над дзвонами височить хрест. Хрест було встановлено на дуже дивну подію, яка відбулася на знак божого чуда.    В молодят Тараса і Оксани народилася дитинка, хлопчик, 15 червня 2009 року. Малятко народилося важко хворим з діагнозом вроджена пневмонія та сепсис крові. Відразу після народження з Ковеля його відвезли у реанімацію в обласну дитячу лікарню у м. Луцьк. Хлопчик не міг самостійно дихати і був підключений до апарату штучного дихання. І ми з о. Леонідом відразу поїхали до лікарні, щоб охрестити маленького. Головний лікар, який нам пояснив, що стан дитинки є дуже важким, і сподіватися на щось краще є майже неможливо, він дав нам зрозуміти, що дитинка помре. І ми з о. Леонідом почали обряд хрещення і миропомазання, хлопчика назвали Ярославом. Поклали всю надію на Бога знаючи, що тільки в його руках є все. Лікарі, які лікували сказали, що це вже все. Та Господь милосердний забрав Ярославка від брам смерті. Кожного дня ми з о. Леонід ... Читати далі »

Категорія: Божі Діти | Переглядів: 3365 | Дата: 03.09.2009 | Рейтинг: 4.4/17

Сьогодні 30 серпня, у 12 неділю по зісланню Святого Духа, після Божественної Літургії, в каплиці блаженного Миколая Чарнецького м. Ковеля, відбулося благословення на початок нового навчального року: директорів, вчителів, учнів та студентів, які є парафіянами нашого храму. Настоятель храму та ігумен о. Євген звернувся в проповіді зі словами побажання особливого Божого благословення у цій нелегкій праці навчати і здобувати знання, від якого залежить краща доля та майбутнє України і церкви. Кожному учневі, студентові та вчителеві була подарована ікона «Христа Вчителя», яка має пригадувати, що Христос є головний вчитель нашого життя. А Його розгорнута Євангелія є найбільшою мудрістю до якої мають бути спрямовані всі вищі світські та духовні знання, як до своєї мети.

Переглянути Фото
Переглядів: 929 | Дата: 30.08.2009 | Рейтинг: 0.0/0

« 1 2 ... 17 18 19 20 21 »