П`ятниця, 19.04.2024, 03:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Фото
Календар
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2009 » Жовтень » 10 » Поїздка на святу землю
22:36
Поїздка на святу землю

З 15.09.2009 по 23.09.2009 Відбулася велика проща до Святої землі, в якій взяли активну участь дев’ять паломників міста Ковеля. У сьогоднішніх новинах ми подаємо коротеньке інтерв’ю з Любомирою Петрівною Степаненко, яка була як лікар відповідальною за здоров’я та медичну безпеку паломників.

-     Скажіть будь ласка, які особливі пережиття ви відчули турбуючись за здоров’я хворих в часі паломництва?

-     В нашій паломничій групі були дві важко хворі людини: одна із сечокам’яною хворобою, а друга важким духовним захворюванням. Звичайно треба було надавати медикаментозну допомогу в часі важких ниркових колік, навіть кликати на пораду єврейських лікарів, однак ми всі були свідками надзвичайного Божого втручання під час занурення нашої пацієнтки в святу ріку Йордан, після чого вийшов без болю великий нирковий камінь, який переважно тільки оперативним втручанням можливо видалити. Це відповідь Бога на щиру молитву Любові Головчак, яка вже 15 років мучилася з цими каменями, але перед паломництвом сказала: «Як поїду на Святу землю то зцілюся!»

 

-     А як себе почувала хвора паломниця що страждала духовно?

-     Найбільшим ліком для пані Олі були хресні дороги, служби Божі, а особливо кілька годинні молитви на Голгофі та в гробі Господньому після, яких Бог для нас зробив ще одне велике чудо зцілення з духовної недуги. Я як довголітній лікар з цього можу зробити висновок, що Бог лікує, якщо ми в нього віримо!

 

-     Які святі місця запам’яталися вам як віруючій християнці?

-     Наше паломництво ми розпочали з м. Яффа, звідки святий апостол Петро почав проповідувати Євангеліє. Згодом ми піднялися на гору Кармель на якій проживали пророки Ілля та Єлисей 900 років перед Різдвом Христовим. Також відвідали Назарет родинне місто святого Йосифа, де відбулася велика подія Благовіщеня Пречистої Діви Марії. Піднялися на гору Блаженств де спаситель виголосив 8 Євангельських Блаженств, відвідали місце розмноження хлібів і риби та піднялися на гору Тавор, щоб звершити Божественну Літургію на місці Преображення Господнього. Звичайно особливе пережиття як вже було згадано дала нам свята ріка Йордан в якій наш Божественний Спаситель особисто приймав хрещення. Ми також там відновили свої хресні обіти і духовно новими продовжили своє паломництво на Службі Божій, яку служили під пекучим сонцем Кумранських гір. А щоб трохи підлікуватися то перед від’їздом до Єрусалиму прийняли соляні та болотяні процедури в «Мертвому морі». Далі буде…
Категорія: Паломництва | Переглядів: 1406 | Додав: Церква | Рейтинг: 0.0/0