Субота, 27.04.2024, 08:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Фото
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Інтерв'ю

«ПІСЛЯ БІЛЬШОВИЗМУ І КОМУНІЗМУ В ЄВРОПУ ПРИЙШОВ САТАНІЗМ»

вважає священик з Ковеля ієромонах Леонід Григоренко ЧНІ

З нагоди празника Зіслання Святого Духа на початку червня цього року у церкві Благовіщеня Пресвятої Богородиці м. Бучача і у церкві Святої Трійці с. Пишківці, де парохом є о. Володимир Гнилиця, отець Леонід побував з триденними реколекціями та дав розлоге інтерв’ю для „Нової Зорі”, оскільки тема впливу різного роду духів, магії, окультизму на життя людини викликає зацікавлення та чималий інтерес християн у сучасному світі.

- Отче, яким чином ви потрапили на реколекції у наш край?

... Читати далі »

Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 1739 | Дата: 05.10.2012 | Рейтинг: 4.8/9

Отець Леонід, взяв участь у 15-му міжнародному семінарі для священиків у Меджуґор’ї і дав свідчення. Ми опубліковуємо це свідчення, як воно прозвучало з уст священика.

«Моє перше паломництво до Меджуґор’я було пов’язано з моїми обов’язками та з моїм священичим покликанням. А саме, у 2005 році місцева церква довірила мені велику відповідальність та дала мені важку ношу- служити екзорцистом. Перші місяці та перший рік були сповнені Божою любов’ю та благодаттю, а також важкими труднощами та спокусами. Одні з найбільших труднощів трапилися під час однієї сесії екзорцизму над одержимою людиною. Та особа говорила зі мною дуже грубим, сповненим страху, голосом: «Я – страшний, я – могутній, і я знищу тебе. Я знищу твоє священство і все твоє життя.» Хоча це звучало досить погано, я зовсім не прийняв це серйозно. Зрештою, я мав сильну віру в Бога і не мав жодних причин для сумнівів. Я також знав, що, якщо б я мав страх перед дияволом, то виглядало б так, ніби я втратив дещо. Але Господь допустив, щоб ця ситуація трапилася, і я збираюся поділитися з вами тим, якою великою та могутньою є Його Мати і яким святим місцем є Меджуґор’є.

Коли я відчував великий біль, коли я страждав і коли я щоденно мав спокуси, я зовсім не міг молитися. Я ходив до сповіді кожного дня, але Сатана кожного разу спокушав мене. Спокуси були такі сильні, що я ... Читати далі »
Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 1963 | Дата: 07.08.2010 | Рейтинг: 4.6/19

До нас у гості із чарівного карпатського краю приїхала п. Софія Куличок. Пані Софія приїхала до своєї дочки п. Ольги Полухтович, яка плідно працює для парафії директором і вчителем недільної школи. З цієї нагоди ми провели гарну розмову із цієї мужньою і відважною жінкою, яка разом із сестрою Христиною тримала церкву нашу у часи підпілля.
 
"Пані Софіє, ми знаємо, що ваша Родина у часи підпілля і переслідування нашої Церкви комуністичним режимом, була підпорою Церкви. Скажіть будь-ласка коли у вашій оселі почали відправлятися Богослужіння і які священики були у вашій родині"?
 
У нашій хаті почали відправлятися Служби Божі з 1950 років. Це часи були дуже страшні і важкі, часи жорстокого переслідування священників і вірних УГКЦ. Священики приходили вечором і ми молилися цілу ніч. До нас приїжджали такі отці: о. Михаїл Матійців, о. Петро Дутчак, о. Василь Кирніцький, о. Йосафат Лесів, о. Орест Питулей та інші. Щомісяця у нас правилися Служби Божі, відбувалися сповіді вірних, хрещення, вінчання. Вікна щільно затуляли грубими тканинами, щоб ніде не бу ... Читати далі »
Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 1471 | Дата: 15.05.2010 | Рейтинг: 0.0/0

Отче Леоніде, які у вас відчуття після відкриття храму?
 
Пережиття Божої присутності, як у мене так і у багатьох священників та вірних мають дуже схожі характеристики:
- Входячи в храм ти обов’язково відчуєш дотик божої радості до твого серця так, що якщо до цього часу щось тебе пригнітало чи засмучувало воно зразу розвіється у світлій та сповненій благодаті внутрішній атмосфері храму;
- Відкривши храм ми зрозуміли, що це не просто завершення будови, але це уприсутнення Бога завдяки якісним та духовним іконам через, які можна черпати святі натхнення для зросту в Божій любові.
- Господь нам відкрив, що Він чекає від нас максимальної віддачі серця як в іконописі, орнаментах так і побутовому підготуванню храму до молитви, і тому ми з отцем ігуменом Євгенієм, нашими ктиторами будемо старатися і надалі продовжувати цілою душею творити прославу Богові в усьому, що з’являтиметься в іконах чи будь яких оформленнях храму. ... Читати далі »
Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 2413 | Дата: 25.11.2009 | Рейтинг: 4.4/11