П`ятниця, 29.03.2024, 00:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Фото
Календар
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Січень » 6 » Душпастирський звіт за 2009 рік
13:32
Душпастирський звіт за 2009 рік
Найпершою визначною і центральною подією 2009 року у житті ковельської парафії блаж. Миколая Чарнецького Редемптористів – це відкриття та освячення новозбудованого храму, 21.11.2009р.
 
Другою важливою духовною подією було проведення міжконфесійної Хресної Дороги в часі Великого посту, вперше в історії міжконфесійних відносин на Волині. Третьою, більш особистою подією стала проща до Святої Землі, отців та парафіян, у вересні 2009р.
 
Січень
Початок Року ознаменували духовні вправи – передріздвяні реколекції для парафіян, які проводив о. Степан Федчишин ЧНІ, 1,2,3,4.01.09р Участь нашої парафії у міському конкурсі - огляд Різдвяних колядок, в народному домі «Просвіта». Наша недільна школа представила виставу написану нашою парафіянкою, поетесою Ольгою Полухтович під назвою «Віфлеємом стань душе моя». Виступ наш мав великий успіх.
 
Участь нашої парафії в обласному телемарафоні «Бог багатий милосердям» у Луцьку в обласному драматичному театрі. Дійство транслювалось у прямому ефірі на Волинську область.
 
19 березня - душпастирська поїздка до м. Стара Вижівка, 30 км від Ковеля, до греко-католицької родини, п. Ольги Сироїд, учасниці визвольних змагань українського народу за незалежність, зв’язкову УПА. Сповідь, Божественна Літургія, розмова.
 
Великопісні реколекції для парафіян, проводив о. Ілля Сірук ЧСВВ з Володимира – Волинського, в днях 20,21,22.03.09р.
 
25 березня – Чин соборування літніх та хворих парафіян в часі В. Посту.
 
02 квітня – участь у храмовому святі православної громади міста, вмч. Світлани.
 
05 квітня - відкриття Ювілейного Року на парафії, 50-ліття з дня переставлення до Неба блаж. Миколая Чарнецького, Архієрейська Божественна Літургія, Владика Йосафат.
 
15 квітняміжконфесійна Хресна Дорога, вулицями м. Ковеля.
 
17 квітняСтрасна П’ятниця, участь Владики Йосафата у богослужіннях виносу плащаниці.
 
18 квітня – поїздко до Старої Вижівки, сповідь, св. Причастя, освячення пасок Великодні Свята, святкові богослужіння.
 
24 квітня – участь отців та парафіян у Божественній Літургії очолювана Главою нашої Церкви блаженнішим Любомиром Гузаром, у святі проголошення Блаж. Омеляна Ковча покровителем душпастирів УГКЦ, у Києві.
 
02 травня – подорож на Закарпаття, до м. Ужгорода, участь в подячній академії професора Володимира Задорожного, УжНУ, візит до владики Мілана Шашіка, співслужіння у освяченні храму.
 
10 травня – виступ недільної школи присвячений Дню Матері.
 
17 травня – прибуття на парафію чудотворної копії Зарваницької Богородиці, процесія з іконою вулицями міста, Архієрейська Божественна Літургія, Вл. Йосафат. Тижневе особливе чування біля ікони, сповіді, науки . Участь у відправах брали ковельчани різних конфесій.
 
10 червня – візитація парафії та монастиря Протоігуменом Василієм Іванівим та Протоігуменом Йорктонської Провінції о. Лері Конра. Огляд ходу будівництва храму.
 
21 червня – участь отців та парафіян в урочистостях на честь блаж. Омеляна Ковча,
Архієрейська Божественна Літургія у катедральному храмі у Луцьку, виступ нашої недільної школи, програма на честь О. Ковча, сценарій укладений поетесою Ольгою Полухтович.
 
25 червня – участь в духовних вправах у міжнародному з’їзді священників у Меджугор’ї.
 
28 червняхрамове Свято бл. Миколая Чарнецького на парафії. Приїзд священників, виступ дітей недільної школи присвячений мученикам віри УГКЦ. Чудесне зцілення новонародженого Ярославка, за молитвами парафіян. Встановлення пам’ятного хреста над дзвонами на подвір’ї монастиря.
 
12 липня – участь у святкуваннях храмового свята Петра і Павла греко-католицької парафії у Нововолинську.
 
24 липня – душпастирські відвідини родини у Старій Вижівці, сповідь, Божественна Літургія.
 
02 серпня - день засновника Редемптористів - св. Альфонса Лігуорі – приїзд Владики Йосафата до нас, Архієрейська Божественна Літургія, виступ недільної школи.
 
24 серпняДень Незалежності, участь у міжконфесійній молитві за Україну, біля хреста пам’яті у міському парку.
 
07-10 вересня – проведення Капітули Львівської Провінції у Львові.
 
15 – 23 вересняПаломництво до Святої Землі, духовне пережиття близькості Христа на Його земній батьківщині.
 
27 вересняМи вітали в Ковелі Владику Михаїла Вівчара, Архієрейська Божественна Літургія, виступ недільної школи.
 
13 жовтня – подячна Літургія в 13 річницю священства о. Євгена та о. Леоніда.
 
14 жовтня – душпастирська візитада Старої Вижівки, сповідь, Божественна Літургія привітання п. Ольги Сироїд в день заснування УПА.
 
18 жовтнядруге прийняття ікони Зарваницької Божої Матері, процесія вулицями міста, Архієрейська Божественна Літургія, Вл. Йосафат. Виступ недільної школи на честь Пресвятої Богородиці. Тижневе чування біля ікони. Молебен проведений православною громадою із отцем Ростиславом у нашому храмі.
 
08 листопада – участь у храмовім святі вмч Димитрія у православній парафії.
 
15 листопада – остання Божественна Літургія у каплиці, яка служила парафіянам 6 років.
 
21 листопадавідкриття та освячення нового храму, Владика Йосафат.
 
28 листопада – участь у спільній міжконфесійній молитві-панахиді за жертвами Голодомору біля Хреста пам’яті у міському парку. Проповідь Слова Божого.
 
19 грудня – проведення свята Миколая у парафії.
 
20 грудняпроведення подячної святкової Академії у народному домі «Просвіта».
 
25 грудня – участь у святковій Різдвяній Божественній Літургії в римо-католицькім храмі св. Анни, міста Ковеля.
 
27 грудня – Архієрейська Божественна Літургія, Владика Йосафат, встановлення і відкриття оригінальних меморіальних таблиць блаж. Миколая Чарнецького і єпископа Арсенія Гловневського.
 
У 2009 році відбулося 5 хрещень, одне вінчань, п’ять похоронів.
 
Наші парафіяни за 2009 рік мали можливість взяти участь у семи Архієрейських Божественних Літургіях отримати Архієрейські благословення і почути Слово Пастиря. Ми щиро вдячні нашому Екзархові за його батьківську турботу про стан святих Божих церков на Волині, зокрема про нашу парафію. За 2009 рік наша парафія збільшилась на п’ять родини.
 
Силами парафіян ми видали книгу віршів нашої парафіянки п. Марії Паламарук, книжечку проведення Хресної Дороги вулицями міста, також вийшла книга Анатолія Семенюка про паломництво на Святу Землю.
Переглядів: 1377 | Додав: Церква | Рейтинг: 5.0/1