П`ятниця, 03.05.2024, 21:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Фото
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів
Дорогі ковельчани, брати і сестри у Христі!
Сердечно вітаю всіх зі святом Різдва Христового!
 
Нехай святкування таємниці народженого Христа-Богочоловіка поглибить у вас правду про Бога, Який є Любов’ю. Нехай ця правда освітлює Ваші думки, Слова і вчинки кожного дня, щоб Ви могли віддзеркалювати Його любов і світло на всіх людей, перебуваючи завжди в божій Благодаті, мирі , радості та єдності із всевишнім.
 
Веселих Різдвяних і Богоявленських свят та щасливого, благословенного 2012 року Божого бажають Вам
єрм. Петро МІРЧУК,
ЧНІ настоятель храму і монастиря
блж. Миколая Чарнецького УГКЦ;
єрм. Євген ЗА ... Читати далі »
Категорія: Привітання | Переглядів: 858 | Дата: 07.01.2012 | Рейтинг: 5.0/3

Із 4 по 11 грудня 2011 року на запрошення отця пароха Тараса наші отці Євген Задорожний та Леонід Григоренко провели святу місію у с. Волиця, с. Комарів та с. Зубків, Сокальської Єпархії. Разом із отцями у місії брали участь сестри св. Йосафата - с. Анна Секунда та с. Йосафата Панас. Також, з надзвичайною катехизацією долучалася до місії с. Вікторія із згромадження СС.Служебниць. Переглянути Фото

Переглядів: 808 | Дата: 15.12.2011 | Рейтинг: 0.0/0

В часі місійних подорожей наші отці зустріли унікального чоловіка у с. Спас. Дід Павло Ковалюк є важливим моральним авторитетом у селі. Ця людина якби з другої планети. Тепер таких людей майже не має. Він народився 1922 року. Любить свою церкву свій народ. Довгий час був дяком у місцевій церкві та регентом хору. В часи радянської окупації пережив ув’язнення і тортури у Милятині. Його розповідь про кілька місяців побуту у катівнях НКВД є вражаючою. Переглянути Відео Є великим Божим чудом що він залишився живим. Зараз незважаючи на свій поважний вік жваво цікавиться всім що Боже, що добре. Кілька разів брав участь у святій місії у сусідньому селі Стрептів. Біля нього можна сидіти годинами і слухати цікаві розповіді старою галицькою мовою про життя села, людей а особливо про церкву, її історію, будівництво, будівничих про священників. Виявляється що у с. Спас колись у 30-тих роках давали місію Отці Редемптористи о. Породко і отець бельгієць. Після місії четверо дівчат вирішили посвятити своє життя Богові у монастирі. Вони виїхали до Бельгії і там провадили свій монаший подвиг (Мабуть у контемплятивних сестер редемптористок)
Переглядів: 896 | Дата: 20.11.2011 | Рейтинг: 4.0/4

У с. Спас Львівської області відкрито та освячено каплицю Матері Божої. Статую Богородиці привезли паломники із Меджугоря. До цього святого місця щороку приходять мільйони паломників з усього світу. Також і спасці з допомогою о. Леоніда відбули паломництва до Матінки Божої в Меджугорє. Звідтам і привезли чудову статую. За короткий час у центрі села була збудована капличка під керівництвом місцевого майстра Петра Дяківського (сина Семена Дяківського визначного суспільного і церковного діяча). З нагоди цієї події на запрошення отця пароха Володимира Котіва в селі відбулися реколекції які проводили о. Леонід та о. Євген. Хай Пресвята Богородиця вимолює всім жителям села Божих ласк та навчає праведного життя у Христі. Переглянути Фото
Переглядів: 924 | Дата: 18.11.2011 | Рейтинг: 0.0/0

З 14.11.-17.11 2011 р наші отці взяли участь у екзархальних реколекціях з Владикою Йосафатом у с. Заріччя, біля Яремча. Реколекції провадили отці із згромадження Святого Андрія Первозванного.
 
Присутність нашого Владика наповнювала нас особливою присутністю самого Христа. З відновою душ і через короткий відпочинок у Карпатах знову приступаємо до неустанного місійного служіння Церкві.
Переглянути Фото
Переглядів: 850 | Дата: 17.11.2011 | Рейтинг: 0.0/0

Від 6.11.2011 по 13.11.2011р на запрошення отця пароха Михайла Кузьмінського у селі Стрептів, Камянко-Бузького району Львівської області (Сокальська Єпархія УГКЦ) відбулася свята місія.

Переглянути Фото

Під покровом блаженного Миколая Чарнецького місію провадили наші отці Євген Задорожний і Леонід Григоренко. Допомагали сестри свящмч Йосафата зі Львова, с. Анна і с. Віра. Це велична і значуща подія в духовному житті парафії, та історична для літопису села Стрептів.
 
Із села Стрептова вийшли два отці редемптористи о. Іван Зуб та о. Михайло Лемішка (нині вони вже у небі), а також дві сестри монахині, які звершували свій монаший подвиг у Бельгії. Із рідної домівки отця Івана було торжественно перенесено до храму мощі святого Йосафата, які там довгий час зберігалися. У хаті в часи підпілля отець Іван звершував Божественну Літургію та інші духовні потреби для людей. В хаті на стіні залишився місійний хрест отця Зуба, як пам’ятка для родини.
Переглядів: 952 | Дата: 12.11.2011 | Рейтинг: 2.0/1

Тим часом у монастирі блаж. Миколая Чарнецького о. ігумен Петро Мірчук провадить будівельні роботи. За короткий час встелено бруківкою площу входу до храму, та зараз утеплюються стіни монастиря.  
Переглядів: 710 | Дата: 13.10.2011 | Рейтинг: 0.0/0

Свято Покрови - Свято Незалежності України. У нашій парафії в неділю 09 жовтня 2011, вже вдруге, відбулося святкування - місія 20 ї річниці Державної Незалежності України. До Ковеля завітали прочани з Галича та із Червонограда дитячий хор храму святого Йосафата і ветерани Української Повстанської Армії та їх хор «Нескорені». Переглянути фото
 
Святкування, яке відбулося напередодні Свята Покрови Матері Божої було небувалим і визначним, як для нашої громади так і для всіх патріотично свідомих ковельчан.
 
Після святкової подячної Служби Божої у храмі блаж. Миколая Чарнецького святкове дійство перенеслося у народний дім «Просвіта». Свято відкрив ігумен монастиря Миколая Чарнецького отець Петро Мірчук. У своїй промові до присутніх отець ігумен вказав на цінність свободи для нашого народу, яка дісталася нам жертвами мільйонів українців та вказав на живих свідків боротьби за Незалежність України, які нині у нас. Повний зал глядачів слухав виступи дитячого хору та хору ветеранів УПА. Вед ... Читати далі »
Переглядів: 776 | Дата: 13.10.2011 | Рейтинг: 3.8/4

У неділю 26 червня 2011 року відбувся храмовий Празник у нашій парафії. Архиєрейську Літургію очолив наш владика Йосафат. Службу Божу співав хор із Тернополя з храму Упення Матері Божої. 
«Величаємо тебе, священномучениче Христовий Миколаю, і почитаємо чесні страждання твої, що їх ти витерпів за Христа».
Явився ти добрий пастир воістину і ревнитель євангельських заповідей, приклад смирення і лагідності, тим що тебе вшан
овують випроси гріхів прощення. Наша найстарша парафіянка бабця Оля Сироїд, яка за Україну
разом із своїм чоло ... Читати далі »
Переглядів: 894 | Дата: 29.06.2011 | Рейтинг: 5.0/1

Тими днями у приміщенні народного дому «ПРОСВІТА» Ковелі відбулася вистава львівського театру «МЕТА». Переглянути Фото
 
Львівський колектив який вже виступав у нашому місті представив виставу «Мина Мазайло». Захід організований нашою церквою і приурочений до 20-ліття Незалежності України.
 
Чудові артисти, професійне виконання, гарні костюми і найголовніше ідея заходу, головна думка вистави не полишили байдужим жодного глядача. Хто ми є яко українці, як себе зберегти, якими бути, що твориться у нас в суспільстві такі і подібні питання виринають у глядача який пережив разом із артистами дану виставу.
 
Ми вдячні львів’янам за приїзд до нашого Ковеля і за духовні цінності, які ви залишили нам. Надіємось на да ... Читати далі »
Переглядів: 815 | Дата: 22.06.2011 | Рейтинг: 5.0/1

« 1 2 ... 10 11 12 13 14 ... 20 21 »