П`ятниця, 29.03.2024, 08:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Фото
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

Напередодні дня незалежності 23 серпня у нашому місті Ковелі відбувся спільний міжконфесійний молебень за Україну ініційований парафією блаженного Миколая Чарнецького. О 13.30 священики та вірні нашого храму процесійно вирушили походом з піснями до «Хреста Пам’яті», який знаходиться в центрі міста. Молитву очолював Благочинний ковельської округи УПЦ КП. Анатолій Олександрук, були присутні священники та парафіяни десяти православних парафій. Після загального спільного молебню  о. Анатолій та о. Євген привітали всіх парафіян з днем Незалежності. На завершення було відспівано церковний гімн України Боже Великий Єдиний. Такі спільні духовні заходи взаємно зміцнюють та єднають у Господі християн українців м. Ковеля в одну Божу родину.

Переглянути Фото
Переглядів: 1112 | Дата: 24.08.2009 | Рейтинг: 0.0/0

На свято Преображення Господнього 19 серпня о. Євген, о. Леонід, Анатолій Максимук з дружиною Галиною, і пані Тамара від імені всіх парафіян храму блаженного Миколая Чарнецького м. Ковеля поїхали до родинного села Спас Кам'янко-Бузький р-н. Львівської області де народився о. Євген. Там вперше після 106 літньої перерви в даному селі була відправлена Архієрейська Божественна Літургія яку очолив преосвященний Владика Йосафат Говера Екзарх Луцький. П’ять довколишніх сіл зійшлися щоб пережити те, що переживали їхні діди ще у згаданому 1909 році, коли до них приїжджав митрополит Андрей Шептицький. Владику Йосафата супроводжували юні козаки вершники на конях, зустрічали священики для яких спільна молитва з Владикою, як сказав парох храму «Преображення Господнього» о. Володимир є особливим пережиттям Христа Господа осяяного світлом празника. Головним побажанням мешканцям с. Спас яке склав Владика Йосафат Говера було: «Щоб в селі Спас не було ні однієї людини, яка б не спаслася!»

... Читати далі »
Переглядів: 1104 | Дата: 19.08.2009 | Рейтинг: 5.0/2

2 серпня у нашому храмі Блаженного Миколая Чарнецького м. Ковеля відбулася Божественна Літургія, яку очолив преосвященний Владика Йосафат Говера, луцький екзарх УГКЦ. Ця Божественна Архієрейська Літургія була з нагоди святкування світлої пам’яті засновника Чину Найсвятішого Ізбавителя Св. Альфонса Марії Ліґуорі. Пригадуємо, що Св. Альфонс Марія Ліґуорі народився у 1696 році в місті Марінельє, що біля Неаполя в Італії, став святим. Відійшов до вічності в 1787 році. Згодом був проголошений як блаженний, пізніше, як святий. Ще пізніше як доктор вселенської церкви з доданим титулом найревніший учитель вселенської церкви, а також він відзначився в історії вселенської церкви, як засновник Чину Найсвятішого Ізбавителя. 1 серпня є характерним його днем народження для неба, відходом до вічності. Саме цього числа о 12 годині дня в місті Неаполі. Він зібравши своїх духовних синів, перших редемптористів, тобто перших вихованців Чину Найсвятішого Ізбавителя, благословив їх попросив принести йому ікону Божої Матері Доброї Ради і в цей день його лице було осяяне, як сонце. Всі вірили та знали, що Пресвята Богородиця прийшла щоб супроводжувати Св. Альфонса Марію Ліґуорі до неба.
Переглядів: 1363 | Дата: 05.08.2009 | Рейтинг: 0.0/0

1 серпня наші отці були запрошені до с. Колодяжне до музею-садиби Лесі Українки. До рідного села родини Косачів на відзначення світлої пам’яті Лариси Косач званої Леся Українка. Яка рівно 96 років тому першого серпня 1913 року відійшла до вічності у грузинському містечку Сурамі звідки її тіло було перенесено до Києва і поховане на Байковому кладовищі. На подвір’ї музею-садиби Лесі Українки відбулася спільна екуменічна панахида. Отець Іван – священик Київського патріархату української православної церкви і священик з нашого монастиря блаженного Миколая Чарнецького отець Леонід Григоренко. Після панахиди отець Іван виголосив гарну промову, духовно-національного характеру, продекламував два вірші та підкреслив духовний приклад Лесі Українки для нашого народу. Були також представники ветерани УПА з м. Нововолинськ. Як не дивно на цю панахиду прибули поодинокі почитателі  Лесі Українки з цілої України: з Чернігівщини, з Києва, з Львівщини і, звичайно, з Волині. Мені було дуже приємно бути запрошеним до Лесиного будиночка, в якому відбулося таке музично-поетичне представлення образу Лесі Українки на основі музики, яка виконувалася на її роялі, який зберігся там в о ... Читати далі »

Переглядів: 1894 | Дата: 05.08.2009 | Рейтинг: 5.0/1

Воно було добре!

З 30 липня по 02 серпня проходив 7 фестиваль редемптористичної молоді.

Темою фестивалю була поставлена проблема єдності. Фестиваль редемптористичної молоді наповнений молитвою, взаємним діленням новиною про те як Бог ставиться до людини, та як людина повинна ставитись до Бога і до людини, звичайною організаційною інформацією та найголовніше – любов’ю. Новинкою цьогорічного фестивалю був конкурс духовного мистецтва, де могли себе проявити молоді митці, котрі творять у жанрі літератури, живопису та музики. ... Читати далі »

Переглядів: 1192 | Дата: 04.08.2009 | Рейтинг: 5.0/1

Любомир ГузарЗвернення Верховного Архиєпископа Української Греко-Католицької Церкви
з нагоди дня Святого рівноапостольного великого князя Володимира та Хрещення Русі-України

 

Всесвітлішим, всечесним, високопреподобним і преподобним отцям-душпастирям, високопреподобним і преподобним інокам й інокиням, дорогим у Христі мирянам Української Греко-Католицької Церкви та усім людям доброї волі благословення і мир у Господі!

 

Дорогі у Христі!

Вас же тепер спасає прообраз цього, тобто Хрещення, позбуття не тілесної нечистости, а прохання доброго сумління в Бога через воскресіння Ісуса Христа. I Пт 3, 21

Уже третій рік поспіль ми урочисто і всенародно святкуємо великий празник – пам’ять рівноапостольного великого князя Володимира – відновлюючи ті обітниці, які ми складали, особисто чи хресні батьки від нашого імені, коли отримували свя ... Читати далі »
Категорія: Звернення Блаженнішого Любомира | Переглядів: 1289 | Дата: 23.07.2009 | Рейтинг: 5.0/1

12 липня, на свято Верховних Апостолів Петра і Павла, наші отці - о. Євген та о. Леонід після божественної Літургії у Ковелі відбули на храмове свято до міста Нововолинськ до Парафії святих Апостолів Петра і Павла. Відбулася Архієрейська Божественна Літургія, яку очолив наш екзарх -  Владика Йосафат. Також вшановувалась пам'ять блаженного Омеляна Ковча. На святі був о. Степан Батрух, який привіз із собою мощі Священомученика Омеляна. Після святкувань у Нововолинську Владика Йосафат та отці поїхали до містечка Іваничі, де освятили місце і наріжний камінь під будівництво храму на честь Стрітення Господнього.
                По дорозі, вертаючись до Ковеля, наші отці завітали до монастиря Отців Василіан міста Володимир-Волинський, привітати о. Ігумена Терентія Довганюка з ювілеєм 10-ліття священства.< ... Читати далі »
Переглядів: 1288 | Дата: 12.07.2009 | Рейтинг: 4.0/2

У неділю 5 липня Ковель святкував День міста. Від нашої парафії на свято був запрошений отець  Євген. Зі сцени, яка була встановлена перед міською радою звучали слова привітання міського Голови та гостей міста, які приїхали з Польщі, Росії, Білорусії. У своєму привітанні місцевого телебачення о. Євген закликав церкви та релігійні громади міста працювати над єдністю народу. Від церкви дуже багато залежить, як ковельчани будуть відноситися одні до одних: чи з любов’ю, добротою, сприйняттям, взаємодопомогою,  чи навпаки - із недовір’ям, ненавистю, підозрінням. Незалежно від того, хто в яку церкву ходить, люди мають єднатися, разом долати ті труднощі, які зараз є в нашому суспільстві. І тут церква відіграє надважливу роль - формує своїх парафіян християнами або ні, свідомими громадянами своєї держави або невільниками.
Переглядів: 1275 | Дата: 05.07.2009 | Рейтинг: 0.0/0

28 червня парафіяни святкували храмове свято блаженного Миколая Чарнецького. Божественну святу літургію очолив о. Роман Бегей з міста Луцьк, о. Степан Федчишин з міста Львів, котрий виголосив проповідь та о. Євген Задорожний. Службу Божу закінчили акафістом до Миколая Чарнецького, після чого мирування та прикладання до мощей блаженного Миколая Чарнецького. Після Літургії усі парафіяни були запрошені на концерт приурочений дню пам’яті священномученика Миколая Чарнецького та Омеляна Ковча. Святкову виставу готували наша поетеса п. Ольга Полухтович з молоддю та дітьми парафії. В основу концертної програми увійшли поетичні та музичні твори Ольги Полухтович.
            ... Читати далі »
Переглядів: 1278 | Дата: 28.06.2009 | Рейтинг: 5.0/1

21 червня Парафіяни храму блаж. Миколая Чарнецького на чолі з о. Євгеном Задорожним та о. Леонідом Григоренком вирушили до кафедрального храму Різдва Пресвятої Богородиці в м. Луцьк на вшанування пам’яті блаженного священомученика Омеляна Ковча. Святкування розпочалися о 12:00 Архієрейською Літургією, яку очолив екзарх Луцький Кир Йосафат. Після літургії відбувся концерт, присвячений цій урочистій події, який підготували діти нашої парафії, під керівництвом Ольги Полухтович.
Переглядів: 1085 | Дата: 21.06.2009 | Рейтинг: 3.0/1

« 1 2 ... 18 19 20 21 »