Субота, 20.04.2024, 15:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Фото
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Вересень » 13 » Проща до Святої ікони
21:02
Проща до Святої ікони

У суботу 08 вересня 2012р  відбулася чудова піша проща до Тростянецької ікони Божої Матері.

Переглянути Фото

Прощу організували ієромонахи та парафіяни храму бл. Миколая Чарнецького м. Ковеля. Наші отці Євген Задорожний, Леонід Григоренко та сестри Іренея Грицько і Йосафата Панас з монастиря сестер святого  Йосафата зі Львова провадили паломництвом. Паломники вирушили мікроавтобусами та легковими машинами від нашого  з  м. Ковеля до села Озеро, Ківерцівського р-ну. З цього села 47 осіб вирушили пішки до с. Тростянець.

В програмі пішої Прощі неустанно звучала співана вервиця переплетена читанням Святого Письма, яку через мегафон разом з паломниками молилися с. Іренея Грицько протягом всіх  8 кілометрів ходи. В часі прощі вірні сповідалися. О 15:30 в храмі Пресвятої Трійці, Української Православної Церкви КП с. Тростянець відбулася Божественна Літургія на якій всі паломники приступили до Святого Причастя. Після Літургії  до нас прийшов настоятель цього храму протоієрей о. Сергій  і ознайомив всіх з історією храму  та Чудотворної Ікони Божої Матері, яка з XVI ст. перебуває тут в храмі і зцілює кожного, хто до Неї приходить з молитвою та довір’ям.

Велика  трагедія спіткала мешканців с. Тростянець у 1943 роках. Радянські НКВДисти, ці звірі у людській подобі, знищували цілі сім’ї, родини у селах та містах, вбиваючи дітей, батьків, вчителів, священників, хто був відданий Україні і боровся за її волю в лавах УПА. В найжорстокіший спосіб слуги сатани вбрані в совєцькі мундири з погонами прострілювали з гвинтівок, невинних мешканців цього села і складали їх в підвалі святої церкви засипаючи землею і сміттям сліди свого злочину.  До 2011р. ніхто про це не знав. В минулому році  Отець Сергій, як добрий господар цього храму після його капітального обновлення, роблячи відмостку кругом церкви віднайшов щілину, яка привела отця до підземель церкви. Треба було вивезти десять камазів землі, з якої та з під якої треба було вилучити багато мощей дитячих та дорослих мучеників України. Завдяки отцю Сергію був створений мемуріальний музей під церквою храму Пресвятої Трійці. В часі екскурсії проведеної отцем Сергієм паломники могли доторкнутися до саркофагу з мощами жертв большевицького терору, пізніше ми всі піднялися на Божу гірку, тобто закриті хори храму де вже кілька століть є каплиця в якій зберігається оригінал чудотворної ікони Тростянецької Божої Матері. Перед чудотворною Іконою відбувся молебень за зцілення з різних душевних та тілесних недуг  та помазання єлеєм з лампади чудотворної Ікони. 

Серед паломників Ковеля були паломники з Івано-Франківська, Червонограда та Перемишлян.

Придбавши іконки Божої Матері прикладені до оригіналу ікони і подякувавши отцю Сергію ми всі повернулися щасливо до рідних місць. «Тростянецька Божа Матінко, подяку складаємо Тобі, ми всі Твої діти, та Твоєму Непорочному Серцю посвячуємо свої серця та  серця наших рідних і  близьких. Амінь.»

Біля ікони щедро відбуваються чуда. Хто має можливість і потребу рекомендуємо молитовно відвідувати це святе місце.
Переглядів: 1012 | Додав: Церква | Рейтинг: 3.4/5