Четвер, 28.03.2024, 12:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Фото
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Вересень » 20 » Редемптористи до джерел духовності
13:19
Редемптористи до джерел духовності
Катехизація

Паломництво о.Євгена Задорожного та о. Леоніда Григоренка до місця нашого народження в священстві.
До чудотворної ікони Кохавинської Матері Божої.

Маріє ти наша проста дорога до Бога.

Наближається Великий Ювілей 100-ліття редемптористів в Україні.  До цієї знаменної події напевне кожний редемпторист готується і буде переживати по своєму,  по особливому.  Ми після першого кроку - віднови вічних обітів  запрагнули побувати біля престолу де отримали дар священства. Отож, після віднови вічних монаших обітів у Чернігові на свято Преображення ми вирушили в паломницьку подорож до місця нашого народження у святій тайні священства. 13 жовтня 1996 року у храмі  Покрови Пресв Богородиці (нова назва) Кохавинської Божої Матері з рук преосвящ кир Михаїла Гринчишина ЧНІ божественна благодать духовно преобразила нас у Христових священиків. Добігає 16 років  і ось 12 листопада у новечіря 13 числа полож пояса Пр Богор нас чекала несподівана зустріч -  із Богородицею у чудотворній статуї Фатімської Б. М. Ця статуйка зараз стоїть на цьому престолі де відбувалися  наші свячення  в її день 13 жовтня. В присутності нашого духовного  старця отця Миколая Волосянка – ісповідника віри, ми прославили Господа молитвою «Тебе Бога хвалимо» та  дякували Пресвятій Богородиці   її Непорочному Серці   в якому вона нас зберегла як своїх улюблених синів і провадить далі  слідами свого Сина довіряючи множество  душ  для вічного спасіння.

Отець М Волосянко готував нас до священства через триденні реколекції які він провадив  для нас у монастирі св. Климентія у Львові. В цьому році наш отець Миколай - старець святкує своє 55 ліття священства, яке він отримав у 1957 році з рук блаж Миколая Чарнецького,  в присутності  блаж  Василія Величковського. За словами старця,  ще до сьогодні він  чую на своїй голові  ті святі руки, які породили його до священства.

Дивні натхнення зворушували  нас довкола древнього, старовинного кохавинського  престолу  з якого споглядала на нас  Фатімська Богородиця. «Чому ти превела нас сюди знову, мамо, напевне для того щоби відновити наше священство зміцнюючи нас у любові Твого Сина, яка пливе до нас з твого вірного Материнського Серця».  – Вона нам говорить «Я люблю вас любовю рідної матері і люблю вас так, як самого Ісуса. Якби ви знали, як я вас люблю то ви б плакали з радості».

Згодом ми з отцем Миколаєм та отцем Володимиром Козаком перейшли до місця зяви Пресв Богор у Кохавині,   до  каплиці і криниці. Цю криничку з цілющою водою колись оскверняли злі люди а пізніше засипали сміттям та брудом, відламками асфальту та зарівняли тракторними гусеницями фальшиво надіючись, що з глибини цього джерела ніколи більше не струменітиме чиста і цілюща водиця. Так злий поступає із серцями і душами дітей Божих засмічуючи їх гріхами злом мерзотою і запустінням, духовно вбиваюси людину. Та сталося велике чудо на місці зяви Кохав Богородиці стоїть наче воскресла із мертвих  цілюща криниця чистої і цілющої водиці і щедро вділяє водиці всім прочанам,  як колись 360 років тому коли вона повстала.

На нас споглядали розбиті вікна і з глибини темних коридорів зітхало минуле життя стін монастиря,  так тут був монастир і кармелітів і єзуїтів а тепер пустка, яка колись напевне заповниться світлом і життям і знову буде чутися ангельський спів братії монахів молитва денна і нічна линутиме за спасіння душ які ще є в глибинах темряви. З них ще колись вдарить джерело Духа Святого і затріумфує царство Христової любові. Багато можна почути в тиші кохавинського вечора,  якщо уважно вслухатися в мовчання яке говорить натхненнями святого і дорогого для нас місця.

 

Переглядів: 1087 | Додав: Церква | Рейтинг: 4.2/5