П`ятниця, 19.04.2024, 21:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Фото
Календар
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Листопад » 30 » Святкування річниці відкриття храму. Освячення Хресної Дороги
20:39
Святкування річниці відкриття храму. Освячення Хресної Дороги
У неділю 28 листопада 2010р у нас відбулося величне святкування річниці відкриття храму та освячення Хресної Дороги довкола храму. Святкування очолив наш Владика Йосафат Говера, Екзарх Луцький, у співслужінні отців: декана Володимирського деканату отця Володимира Кметя, о. Вітольда Левицького з Долини, о. Богдана Рудницького з Івано-Франківська, о. Доротея Ганджаласа ЧСВВ з Володимира-Волинського та наших отців Євгена і Леоніда.
Центральною подією свята стало освячення Хресної Дороги на подвір’ї храму, єдиної в історії Волині.
 
Після відкриття та посвячення статуї Матері Божої з Меджугор’я та створення «Оази миру» на подвір"ї нашого храму, у липні 2010р, ми відчули бажання створити Хресну Дорогу, яка б простягалася довкола нашого храму. Хресну Дорогу ми виконали із великих каменів на яких є розміщені кам’яні гравюри - стації, а під гравюрами – написи із Святого Письма; зверху – хрести, теж із каменя. Назви стацій обвиті вінцями – терновим та лавровим, почергово, це значить, що через страждання Ісус прийшов до перемоги і дарував нам щедре відкуплення.
 
При допомозі наших ревних парафіян Ярослава Андрейківа, Степана Двулята, Ярослава Лисюка, Мирослава Марусина; та художника-гравірувальника п. Олександра Степанчука, керівника організації «Камінь України» у Ковелі Петра Петручика і підприємця Анатолія Корця ми за місяць часу встановили Хресну Дорогу. Наші добродії зі Львова п. Олексій та п. Віра Посікіри подарували нам величний Хрест для створення Голготи. Після Божественної Літургії і вручення подяк згаданим Добродіям наш Владика Йосафат пройшовши кожну стацію освятив Хресну Дорогу у співслужінні священників та молитві вірних.
 
До нас також прибули паломники із Івано-Франківська, Галича, Жовкви, Львова, Володимира-Волинського, які після обіду відправили хресну дорогу.
 
З нагоди відкриття першої в історії Церков Волині Хресної Дороги наш місцевий марафоніст - інвалід Леонід Михайлович Оксіюк здійснив два марафони на честь цієї події: перший напередодні свята - храмами міста Ковеля, і в сам день свята – обійшовши хресною дорогою довкола храму 44 рази. Для п. Леоніда це велика жертва, яку він дарував для Ісуса Христа, адже йому дуже важко ходити, тому що після інсульту у нього паралізовані ліва нога та ліва рука.
 
Апогеєм нашого святкування стала святкова Академія в народному домі «Просвіта» м. Ковеля. Концерт давав знаний в Україні та за кордоном отець Вітольд Левицький, із сольним концертом «Хвалімо Бога у Його святинях». Цей концерт став духовною місією, оскільки отець Вітольд переплітав пісні із Словом Божим. Зал народного дому був заповнений ковельчанами різних конфесій. Відчувався дух Блаж. Миколая Чарнецького, який явився покровителем не тільки нашої парафії, а й цілої Волинської землі. Слово і пісня отця Вітольда зворушали серця людей, всім було відчутно велику Божу Любов, яка нас огортала і всі прагнули зустрітися із отцем Вітольдом іще раз. Хоча отець є незрячим та він є великим апостолом Христової Благовісті. Ми, вже наперед, запросили отця Вітольда на Великий Піст із духовними реколекціями відновою для всього Ковеля.
 
Вдячні Богові та Пречистій Діві Марії, отримавши Боже благословення через отця Вітольда всі слухачі понесли у своїх серцях в різні куточки Ковеля, Франківщини, та Львівщини вогонь Духа Святого. Надзвичайно приємно є нам і в подальших днях зустрічати ковельчан, піднімати телефонні дзвінки і слухати слова подяки за цей чудовий духовний концерт місію отця Вітольда Левицького. Незважаючи на різні економічні та політичні негаразди, проблеми зі здоров’ям, люди разом з нами сильно відчули, що віра, надія та любов є найбільшими нашими скарбами та правдивим щастям.
 
Щиро вдячні Владиці Йосафату, за батьківську опіку, отцю Вітольду Левицькому, отцям Володимирського деканату, паломникам, гостям, парафіянам та всім хто прийшов на свято. Хай Господь рясно благословить і віддячить Своїми щедрими благодатями.
Переглядів: 1094 | Додав: Церква | Рейтинг: 5.0/1