П`ятниця, 19.04.2024, 14:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Фото
Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Жовтень » 5 » Інтерв'ю
19:40
Інтерв'ю

«ПІСЛЯ БІЛЬШОВИЗМУ І КОМУНІЗМУ В ЄВРОПУ ПРИЙШОВ САТАНІЗМ»

вважає священик з Ковеля ієромонах Леонід Григоренко ЧНІ

З нагоди празника Зіслання Святого Духа на початку червня цього року у церкві Благовіщеня Пресвятої Богородиці м. Бучача і у церкві Святої Трійці с. Пишківці, де парохом є о. Володимир Гнилиця, отець Леонід побував з триденними реколекціями та дав розлоге інтерв’ю для „Нової Зорі”, оскільки тема впливу різного роду духів, магії, окультизму на життя людини викликає зацікавлення та чималий інтерес християн у сучасному світі.

- Отче, яким чином ви потрапили на реколекції у наш край?

- Нещодавно на зустрічі у Патріархаті УГКЦ з питань охорони здоров’я як голова відповідної комісії Луцького екзархату познайомився з очільником такої ж комісії Бучацької єпархії о. Володимиром Гнилицею. Саме він запросив мене поділитися своїми думками з парафіянами.

- Про що розповідаєте людям під час зустрічей, які теми ваших проповідей?

- Ділюся з парафіянами молитовними програмами на оздоровлення роду, генеалогічного дерева, сім’ї. Розповідаю про дуже важливі, нові для християнина проблеми та виклики сучасного світу, через які страждають людська душа і тіло, про різні небезпеки, що чатують на людину. Також ділюся досвідом моєї співпраці з лікарями різних міст України. Серед питань, що їх торкаюся, є також питання, які стосуються одержимості та навіженості людей, інформування про поширення різних видів магії, окультизму і впливу злої сили під виглядом сучасних модерних проявів, езотеричної літератури, амулетів, символів, талісманів, різних методів діагностики, курсів лікування. Наприклад, зовсім нещодавно я дізнався, що Міністерство освіти України запровадило в школах для обов’язкового прочитання на уроках світової літератури творів деяких авторів, що закінчили життя самогубством, працювали на масонство або мали мету морально і психологічно псувати дітей та молодь, ввести їх в окультний світ злих духів і таким чином завдати їм великої духовної руїни. Хочу застерегти батьків, що шкільна програма навчання включає як обов’язкову для прочитання книгу Джоан Роулінг «Гаррі Поттер». Так ось на міжнародному всесвітньому конгресі екзорцистів у Ченстохові у 2011 році професор-екзорцист о. Олександр Посєцький мав доповідь, у якій він представив цю книгу як підручник з історично реальної магії. Це не є ніяка казкова книга. Кожна дитина, кожен вчитель, який її читатиме, а також їхні родини будуть дуже сильно духовно-епідеміологічно і магічно інфіковані. Тому ні в якому разі її не можна брати до рук, тримати в себе на полицях вдома, тим більше читати, пропускати через своє серце та розум і переказувати іншим. Так само всі книги Стефані Мейєр (про вампірів, про зневагу до Св. Євхаристії, культ демонів) не можна тримати у себе на полицях. Тепер це все перекладається українською. А інтелігентні люди пишаються, що в них є такі книжки. Не можна читати твори Дена Брауна, книжки Кодінза про ловитву і полювання на людей, а також славнозвісного Паоло Коельо. Професор Посєцький довів, що у всій цій літературі діє закодований сатанізм.

Сучасний місіонер, проповідник, реколектант, душпастир чи парох покликаний бути готовим до специфічних новітніх викликів, які його чекають. Вони є чимось схожими до середньовічних, але в постмодерному часі, в якому ми живемо, набирають набагато різноманітніших форм. І тому реколекції, які проводить священик, в першу чергу мають носити освітньо-просвітницький характер, такий, що очищує духовно і захищає. Наприклад, ми вчили з парафіянами молитву, як ставити охорону проти впливу злого духа, магії, чарів, всякого роду злих бажань і намірів недоброзичливців, слуг лукавого. Вона звучить так: «Беру хрест Голготи, облитий кров’ю Христовою, і ставлю між мною і моїми ворогами. Всім прощаю і всіх благословляю». Також ми вчили дуже важливу молитву зцілення наших сердець: «Пречиста Діво Маріє, Твоєму Непорочному Серцю я посвячую своє серце». Тут можна додавати: серця моїх рідних, близьких, приятелів і навіть людей, з якими мені важко жити чи спілкуватися, працювати.

Нині займаються замовлянням, лікуванням душі і тіла багато знахарів, псевдолікарів. Яка тут різниця?

Велика різниця між офіційною молитвою Христової церкви, в якій сам Господь наш Ісус Христос об’являє себе як Лікар і Цілитель, і між молитвами слуг сатани, різних окультистів, людей, які займаються викликанням духів, за допомогою злих сил пробують робити дива, під маркою добра приховують правдиву небезпеку і зло, як для душі, так для тіла людини та її цілого роду. Бо якщо людина зверталася чи звертається до так званих «цілителів», вона не тільки може сама приректи себе на поступову смерть, на якийсь діагноз із невдалим курсом лікувань, а також передати той вплив злого духа навіть на увесь рід.

- З давніх-давен дуже поширеним в народі способом для зняття переляку, відвернення біди є зливання воску. Що скажете про це?

- Зливання воску, скидання сірників від вроків та зливання олова - ці три види процедур мають один код, згідно з яким відкриваються ворота пекла і викликається дух смерті. Тобто ніякого добра від цього чекати не слід. Може так бути, що це не подіє на людину, яка сповідається, причащається, молиться і через необережність потрапила на таку процедуру. Але це може смертельно вразити людину, яка не живе за Божими законами та перебуває у грісі.

- У Бучачі планувалась ваша зустріч з лікарями, яка, на жаль, з важливих причин не відбулася. Про що ви мали намір говорити з медиками?

- Я би розмовляв з ними на основі свого нового підручника для пацієнтів і лікарів під назвою «Не відмов» - «Не нашкодь», який нещодавно вийшов у світ у видавництві «Нова зоря». Хотів представити його і ознайомити з основними пунктами, поінформувати бучацьких медпрацівників. Головною заповіддю лікаря має бути: «Не відмов!» Він повинен лікувати пацієнтів душею, з Божою любов’ю у серці, зі співчуттям і співстражданням. А по-друге, лікар має не нашкодити. Також дуже важливими є і застереження з приводу того, як наша пострадянська медицина зарекомендувала себе в кризі сучасної діагностики, сучасних курсів лікування. 80 відсотків діагнозів ставляться неправильно і такий же відсоток курсів лікування носять небезпечний характер,  стільки ж відсотків препаратів є неякісними, і відповідно стільки ж  летальних випадків стається саме через це. Є у підручнику поради про те, як людина має дотримуватися задля свого здоров’я духовного, душевного і тілесного режимів. У першу чергу – духовний режим – профілактика і гігієна духу через тижневу сповідь і часте святе Причастя. Друге  – відпочинок. Від 22 до 24 години людина повинна обов’язково спати. Це відновлює біоритми всього організму, а насамперед мозку, нервової системи. Це – класика, від якої сучасна медицина з мобільними системами зв’язку, комп’ютерними залежностями, технічним прогресом дуже відійшла і тому хворіє. Третє – харчування: з 7 до 8, максимум до 9 години ранку треба поснідати, з 12 до 13 - пообідати, з 18.30 до 19.30 - повечеряти. Також в книжечці є застереження: навіть якби лікар був святий, безкорисливий, відкритий до Бога, а пацієнт не буде висповіданий, очищений духом, не буде відкритий на зцілення, яке Бог подає через доброго лікаря, йому ця терапія не допоможе.

- Чи існує насправді таке явище як ворожбитство, чим воно небезпечне, як уберегтися від нього?

- Магія існувала, існує і буде існувати до другого приходу Христового, до часу, коли Бог вкине сатану і злих духів в огненне озеро, як написано в Апокаліпсисі. Тобто до останнього проголошення і прославлення людства у Божій любові, тріумфу його у святому житті. Окультизм - це спроба людини нав’язати контакт з надприродними потаємними силами, не Божими, а демонічними. І вони мають різні стадії. Тобто є люди, які мають різні рівні тих зв’язків. Хтось використовує магічні методи лікування або діагностики за допомогою злого духа. Інші, посвятивши себе сатані, отримують можливості якихось потаємних знань і бачень духовного світу людини, її гріхів, її минулого, теперішнього і навіть частково майбутнього. А є люди, які працюють магами-кіллерами. Тобто до них надходять замовлення забрати з життя ту чи іншу людину, яка є для замовників, на їхню думку, ворогом, суперником, конкурентом. І ці маги-кіллери приймають такі замовлення за великі гроші, спричиняють обряди на знищення.

- Чи мають вони реальну силу?

- Так, якщо людина, смерть якої  замовили, не живе на 100 відсотків з Богом. Магами стають через пакт, підписаний зі злим духом. Механічно не можна стати магом, народитися ним, як дехто вважає. Це мусить бути договір. Існують різні схеми укладання таких договорів. Але це явище в природі, в житті серед людей, на превеликий жаль, не зменшується, а збільшується. Причому в багатьох книжкових магазинах книги з магії розкуповують блискавично. Це свідчить про те, що християни стають не тільки язичниками, а й сатаністами. Після більшовизму і комунізму в Європу увійшов сатанізм. Ми є частиною тієї Європи, того Радянського Союзу, в якому був період червоного сатани, який нищив архітектурні храми і храми людських чеснот. Те, що ми сьогодні маємо, – це наслідки того геноциду духовності, який відбувався десятки років у минулому. Тому людям легше займатися магією, ніж власним наверненням, пошуками Бога. Найприкріше те, що до магів, ворожбитів, чарівників, окультистів звертаються навіть багато людей, які з діда-прадіда походять з традиційних християнських родин. Якщо людина настільки зневірюється в Богові, що просить послуги у злого духа, за яку невідомо, як і коли розплатиться вона або її діти, це дуже сумно.

- Отче, не раз людина ходить до церкви, щиро молиться, а хворіє і в злиднях живе. А інший далекий від Бога, але йому у всьому щастить. Чому так відбувається?

- Коли людина є з певністю на дорозі до неба, тоді її атакує ціле пекло. А коли людина не є на цій дорозі, пекло їй дає повний комфорт, всі зручності: і гроші, і владу, і славу, і маєтки, і всякі задоволення за ту душу безсмертну, відкуплену кров’ю Христовою, щоб і кров Христа зневажити, і душу погубити.

Також хочу застерегти дівчат, які часто шукають в Інтернеті рецепти для схуднення, омолодження. Згори донизу там начебто нічого злого не пише - про гігієну, дієту. А знизу доверху є невидимий перевернутий хрест і присяга сатані. Тобто посвячення своєї душі злому духові. Хочу застерегти дівчат від ігор у ворожіння на свято Андрія, спалювання сердечок, вписування імен. Застерігаю всіх, хто вживає гомеопатичні препарати. Через них діє дух німецького мага Ганемана. Найгірше, що в цих таблетках і краплях магічно замовлена мертва вода, якою обмивали покійника. Людина, яка їх вживає, може бути полонена духом смерті, тобто чахнути і гаснути на очах. Так само ті дівчата, про яких я вже згадував, що користувалися рецептами для схуднення із невидимим кодом посвяти сатані, потім хворіли анорексією і ніхто не міг їх з того вилікувати.

- Як церква ставиться до лікування травами?

- В історії медицини найперше була діагностика мануальними методами і лікування людини руками. Це не є жодна біоенерготерапія, ніяка екстрасенсорика, а велика наука і знання як анатомії та фізіології людини, так і зв’язку всіх її внутрішніх органів, кровообігу, клітин і т. д. Пізніше почали застосовуватись трави. Це добра справа, але трави мусять бути в добрих руках, у людини із добрим, здоровим духом та глибокими знаннями і досвідом. Інакше таке лікування матиме протипоказання, побічні дії.

Пізніше в медицину прийшли анатоми, які розтинали людей. Ми бачили, що всі ці анатомічні конференції не запобігли і не відкрили нових способів і методів порятунку від тих невиліковних хвороб, з якими зустрілося людство і сучасна медицина. Від того, що розріжуть покійника, не навчилися лікувати ракові хвороби, СНІД, гепатит С, деякі інші види недуг. Тому треба більше уповати на Бога. Взагалі в нас є спільна проблема як в медицині, так і в психології. Як психологія з 1879 року, так і медицина з початком XX ст. втратила правильну концепцію людини. Тобто людина почала сприйматися як біологічна субстанція, медицина перестала розглядати її, як складену із духа, душі і тіла. Поки лікарі не повернуться до правильного типу моделі людини, якою її створив Бог, доти вони не будуть вміти достатньо правильно лікувати. Бо головним лікарем є Господь: лікар лікує, а Бог зцілює.

- Як в людину вселяється злий дух і як можна від нього звільнитися?

- Наш милосердний Спаситель Ісус Христос у своїй Євангельській програмі поширення Його Царства у людських душах і серцях подав наступні зобов’язуючі пункти, які має сповняти Його Церква: оздоровлення недужих, воскресіння померлих і вигнання злих духів. Ділянка вигнання злих духів є однією з найделікатніших з усіх сакраменталій або благословень церкви. До них належить молитва за звільнення від злих духів. У наші часи вона є зарезервована для єпископів, які можуть це право делегувати своїм заступникам і помічникам священикам на свій розсуд і свій ризик з надією на те, що цей священик не підведе, буде молитися, постити, жити ревним християнським життям. І за цього священика молиться вся церква. Тому в першу чергу треба брати участь у Святих Літургіях, жертвувати св. Причастя, пости, приватні молитви, залучати спільноту вірних, церкви, аби була проявлена правдива істина про людину: чи вона є біснувата, тобто одержима або навіжена, чи вона є залежна, чи вона є переслідувана, а чи тільки хвора? А може, вона і хвора, і біснувата, може, хвора і залежна, а може, хвора і переслідувана? Тому мусить бути велика співпраця з добрими християнськими лікарями, які мають християнський світогляд, ведуть християнське життя і мають розуміння того, що можливою є в людині присутність злого у будь-якій формі, або є над людиною такий вплив. Звичайно, нема невиліковних хвороб і нема невиліковного стану одержимості чи навіженості. Є тільки незнання, недбання, лінивство і остання стадія - це дикість: або зі сторони пацієнта, або зі сторони того, хто його оздоровляє. Тому треба вкладати максимум старань в душу і серце, бути систематичним, наполегливим, віддавати життя за свого ближнього і мати безмежне довір’я до Господа Бога. Тоді буде результат згідно зі словами св. отця Піо: «Роби все так, як би все залежало від тебе, а надійся так, як би все залежало від Бога».

записав Володимир МЕЛЬНИЧУК.

упорядкувала с. Єремія Стеблина,

ЧСВВ

Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 1738 | Додав: Церква | Рейтинг: 4.8/9