Четвер, 28.03.2024, 19:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Фото
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів
Парафіяни нашої громади вітають пана Юрія, Тата о. Євгена з нагоди 70 річчя
Сьогодні день, буває раз в житті,
Цей день коли Вам сімдесят настало
Хай Вам здається – це багато літ
Але насправді дуже й дуже мало
На довгий вік, на многа літ
На шану від людей стелися доле
Крізь все життя лиш для доброї людини
Яка горить сама й запалює
Усіх своєю працею щоднини
Нехай душа у Вас ніколи не старіє
На білій скатертині будуть хліб і сіль
Категорія: Привітання | Переглядів: 1463 | Дата: 07.11.2010 | Рейтинг: 4.7/3

Свято Покрови – це також день заснування Української Повстанчої Армії. Ми вітали бабцю Олю Сироїд учасницю визвольних змагань за волю і незалежність нашої Батьківщини. Ще зовсім юною вона вступила на шлях посвяти своєму народові і церкві, знаючи що її може чекати. Витерпівши все пекло сталінських концтаборів повернулась на рідну землю, та в рідних сторонах її не приймали, виганяли і лише тут на Волині вдалося прописатися і жити. Хоча родом із Старосамбірщини зараз проживає на Волині у м. Стара Вижівка.

Переглянути Фото

Переглядів: 831 | Дата: 18.10.2010 | Рейтинг: 0.0/0

Наша парафія має два празники – Покрови Матері Божої і Блаж. Миколая Чарнецького. У Ковелі греко-католицька парафія відновила свою діяльність на Покрови 1996 року і довший час нашим праздничним днем було Свято Покрови. Згодом коли був проголошений Блаженним Миколай Чарнецький наша парафія прийняла назву Блаженного Миколая Чарнецького.
До нас на Свято Покрови прибув декан Володимирського деканату, Луцького екзархату, отець Володимир Кметь, який і очолив святкову Літургію. Так ... Читати далі »
Переглядів: 3957 | Дата: 17.10.2010 | Рейтинг: 2.7/3

У неділю 25 липня вся наша парафіяльна родина раділа, що її духовний син отець новоієрей Ігор Марусин наш парафіянин правив свою Першу Службу Божу. Отець Ігор Марусин є сином племінника архиєпископа Мирослава Марусина. Приємно було згадати як визрівало покликання Ігоря з дитячих та юнацьких років у нас на очах: як Ігор прислуговував священикам в часі Служби Божої в старій тимчасовій каплиці, яку ми орендували, пізніше Ігор пішов на навчання до Червоноградського духовного ліцею Отців Василіян, згодом поступив до Івано-Франківського Університету нафти та газу, та збагнувши що світський шлях не є його шляхом, він вибрав духовну дорогу, пішов за покликанням душі - вступив до Івано-Франківської духовної Академії та Семінарії.
 
Священичі свячення отримав з рук преосвященного Тараса Сеньківа у м. Стрию. На свячення поїхали наші парафіяни із отцем Євгеном Задорожним. Дякуємо Богові за ласку священства для Ігора і бажаємо йому щедрого Божого благословення на дорозі священичого служіння.
Переглядів: 1046 | Дата: 08.08.2010 | Рейтинг: 5.0/1

З 17-18 липня наші парафіяни разом із душпастирями отцем Євгеном Задорожним та о Леонідом Григоренком взяли участь у всеукраїнській Прощі до Зарваниці. Серед наших прочан були також прихожани інших церков Ковеля, які з радістю і духовним піднесенням пережили події у Зарваниці: Службу Божу, похід із свічками, нічні чування, хресну дорогу, молебен до Богородиці та Архієрейську Службу Божу на чолі із Блаженнішим Любомиром.
Категорія: Паломництва | Переглядів: 1130 | Дата: 08.08.2010 | Рейтинг: 0.0/0

На протязі минулого місяця липня 2010 року Господь благословив нашу монастирську та парафіяльні спільноти гарними духовними подіями.
 
24 червня з нашого храму вирушила паломницька група до чудотворного Богородичного місця Меджугоріє, які по завершення паломництва привезли статую Божої Матері Цариці Миру, на честь якої ми споготовили місце для встановлення. Урочисте відкриття та посвячення образу Матері Божої відбулося у суботу 24 липня. До нас прибула паломницька група із Івано-Франківська, Богородчан та Бурштину на чолі з отцем Богданом Рудницьким парохом церкви села Фрага. В святковій Літургії та посвяченні статуї і подвір’я Божої Матері взяв участь також настоятель римо-католицької парафії о. Полікарп Стрилковський, францішканець.
 
Мати Божа Меджугорська запрошує до себе всіх мешканців Ковеля, люди приходять на подвір’я церкви і моляться перед образом Богородиці, несуть своїх дітей і віддають Їй в опіку, переказують іншим про присутність Матері Божої на подвір’ї храму і про духовні пережиття свідчення.
Переглядів: 2096 | Дата: 08.08.2010 | Рейтинг: 0.0/0

Отець Леонід, взяв участь у 15-му міжнародному семінарі для священиків у Меджуґор’ї і дав свідчення. Ми опубліковуємо це свідчення, як воно прозвучало з уст священика.

«Моє перше паломництво до Меджуґор’я було пов’язано з моїми обов’язками та з моїм священичим покликанням. А саме, у 2005 році місцева церква довірила мені велику відповідальність та дала мені важку ношу- служити екзорцистом. Перші місяці та перший рік були сповнені Божою любов’ю та благодаттю, а також важкими труднощами та спокусами. Одні з найбільших труднощів трапилися під час однієї сесії екзорцизму над одержимою людиною. Та особа говорила зі мною дуже грубим, сповненим страху, голосом: «Я – страшний, я – могутній, і я знищу тебе. Я знищу твоє священство і все твоє життя.» Хоча це звучало досить погано, я зовсім не прийняв це серйозно. Зрештою, я мав сильну віру в Бога і не мав жодних причин для сумнівів. Я також знав, що, якщо б я мав страх перед дияволом, то виглядало б так, ніби я втратив дещо. Але Господь допустив, щоб ця ситуація трапилася, і я збираюся поділитися з вами тим, якою великою та могутньою є Його Мати і яким святим місцем є Меджуґор’є.

Коли я відчував великий біль, коли я страждав і коли я щоденно мав спокуси, я зовсім не міг молитися. Я ходив до сповіді кожного дня, але Сатана кожного разу спокушав мене. Спокуси були такі сильні, що я ... Читати далі »
Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 1957 | Дата: 07.08.2010 | Рейтинг: 4.6/19

Непересічна подія відбулася у нашій парафії цього року. Вперше у новому храмі ми святкували свій празник. Вперше до нас завітав Преосвященний Владика Ігор Возьняк Архієпископ Львівський. Для нас парафіян це велике Боже благословення. Ми довго молилися і чекали, щоб до нас завітав Владика Ігор, і ось наші бажання збулися та ще й в такий чудовий знаменний день – блаж. Миколая. Тому сміливо можемо сказати, що то сам Чарнецький вимолив у Бога таку ласку для нас, що з нами та за нас молився Архиєпископ Ігор.
 
На свято прибули отці: з Тернополя о ігумен Василій Лінниця ЧНІ, із храму і монастиря Матері Божої Неустанної Помочі разом з хором «Воскресіння» - керівник п. Богдан Водяний, отець Роберт Лисейко ЧСВВ і брати студенти із Василіянського інституту ім. В. Рутського, отці Михайло Шевчишин та Петро Сало з монастиря Успення Божої Матері, також прийшли привітати місцеві священики із Православної Церкви: о. благочинний Анатолій Олександрук, о. Миколай та о. Ростислав.
 
Владика Ігор прибув до нашого монастиря у суботу ввечері. Ранком перед 10–ю годиною, під милий голос ц ... Читати далі »
Переглядів: 1029 | Дата: 30.06.2010 | Рейтинг: 0.0/0

Наближається наше храмове свято Блаж. Миколая Чарнецького. З цієї нагоди знаний ковельчанин Леонід Оксіюк, міжнародний марафоніст проводить піший марафон на честь Блаж. Миколая Чарнецького в подяку Богові за побудову нового храму.
 
Марафон, який проводить пан Леонід є особливий тому, що він є інвалідом, пережив інсульт і у нього паралізована ліва сторона. Проводячи марафони йому потрібно прикладати багато зусиль і терпіння. Їх він жертвує в різних наміреннях за які проводить свої марафони. Пан Леонід проводить піші походи із 1997 року. За той час він обходив Україну і половину Європи. Збирається провести марафон на честь папи Бенедикта і бажає пройти довкола міста – держави Ватикан.
Переглядів: 926 | Дата: 23.06.2010 | Рейтинг: 0.0/0

Нова ікона Блаженного Миколая Чарнецького у Ковелі
У неділю всіх святих у нашому храмі блаженного Миколая Чарнецького засяяла ще одна велична ікона, а в ній об’явився сам покровитель цього храму, в новому лику.
 
Запрестольна храмова ікона блаж. Миколая писалася у Львові іконописецею Надією Купчак спеціально для нашої церкви. Основою написання даної ікони стали роздуми над унікальною світлиною блаженного Миколая зробленою фотографом після тюремного ув’язнення 1956 року.
 
Богословією ново написаної ікони є духовний світ блаженного Миколая, який випромінювала його душа за життя і випромінює до сьогодні: споглядаючи його лице ми добачаємо поєднання чотирьох образів в одному: 1. на нас споглядає сам Христос до якого блаженний уподібнився і до Чину Його належав, 2. блаженний Миколай уподібнився також до свого тезо іменника Миколая Мирлікійського, якого блаженний являв своїм духовним дітям у ділах любові і милосердя, 3. в рисах ікони блаж Миколая добачаємо риси Учите ... Читати далі »
Переглядів: 1329 | Дата: 05.06.2010 | Рейтинг: 5.0/1

« 1 2 ... 14 15 16 17 18 ... 20 21 »