Вівторок, 23.04.2024, 08:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Фото
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Червень » 25 » Зіслання Святого Духа
09:06
Зіслання Святого Духа
« Достойно і праведно є покланятися Отцю і Сину і Святому Духу, Тройці єдиносущній і нероздільній». Переглянути Фото

У неділю П’ятидесятниці у місті Кузнецовську у нашій парафії відбувся перший храмовий Празник.

Божественну Літургію очолив наш духовний батько - Владика Йосафат, Екзарх Луцький.

Після Служби Божої відбувся торжественний Чин відновлення хресних обітниць, який проводиться в нашій Церкві з нагоди 1025 ліття Хрещення Київської Русі.

«Благословенний Ти Христе Боже наш що з рибалок зробив премудрих апостолів».

На свято Пресвятої Тройці у греко-католицькій  парафії міста Кузнецовська відбувся перший храмовий празник.

Нещодавно, 1 червня 2013 року  наш владика Йосафат освятив наріжний камінь під будівництво майбутнього храму на честь Пресвятої Тройці.

І ось наш духовний Батько владика Йосафат знову з нами. Це велика підтримка для нашої парафії, яка щойно розвивається. Ми щиро вдячні преосвященному Кир Йосафату за його турботу і пастирські візити до Кузнецовська.

Величний день, величне свято, адже саме у сьогоднішнє свято вповні оснувалась Христова Церква. І тут з нами Єпископ, а за словами святого Іренея, де є Єпископ там є Вселенська Церква. Тому так прекрасно і важливо, що саме сьогодні з нами Владика Йосафат. Молитва Архиєрея, в якому присутня уся повнота священства, в якому бачимо самого Христа є для нас великим Божим благословенням та завдатком цього благословення для нашої маленької парафії на майбутні роки.

Літургія П’ятидесятниці особлива - після «Благословенне царство..» всі, разом із Архиєреєм стають на коліна та призивають Святого Духа молитвою «Царю небесний».

 В часі проповіді владика Йосафат вказав на святість Божого люду, яка доступна кожному хто цього забажає, бо з нами є поміч Святого Духа освящаючого. Дух Святий це дух Любові. Владика закликав мати любов між собою і  прямувати до єдності, бажати її.

Після Літургії, яку пройшла у чудовому спокійному та молитовному настрої всі вірні вийшли на подвір’я каплиці і там відбувся Чин віднови хресних обітів. Даний Чин складений літургічною комісією нашої Церкви і проводиться в цей рік Віри по всіх парафіях УГКЦ з нагоди 1025- ліття Хрещення Київської Русі –України.

І на закінчення всього – дощ, обильний дощ, як вияв божого благословення для своїх дітей.

Переглядів: 796 | Додав: Церква | Рейтинг: 3.5/2