Субота, 20.04.2024, 06:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Фото
Календар
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Березень » 24 » Дорогі у Христі!
21:29
Дорогі у Христі!
          Переживаємо час Святого Великого Посту. Перед нами ще страсний тиждень, в якому Церква по особливому звертає увагу своїх чад на страждання і відкупительну смерть Ісуса Христа. Святий апостол Петро говорить: «Знайте, що не тлінним золотом чи сріблом ви були вибавленні від вашого життя суєтного, … а дорогоцінною кров’ю Христа, непорочного і чистого ягняти» 1Пт 1,18). Господь наш Ісус Христос повис між небом і землею на горі Голгофі, примирив грішне людство з Отцем, вислужив нам славу неба і вічне спасіння. Кожний хто вдивляється в Ісуса розіп’ятого і серцем вірує в його божественну любов до нас, отримує спасіння через двері покаяння. Ісус є нашим Спасителем, він спас нас від гріха і його наслідку – вічної муки в пеклі. Христос взяв на себе всі наші гріхи і знищив їх. Від нас християн очікує любові, бо лише любов нашого серця буде властивою відповіддю на Його безмежну любов до нас. Господь любить кожну людину, навіть ту, яка здається пропаща у гріхах своїх. Поки ми живемо завжди маємо можливість отримати від Ісуса Христа прощення і воскресіння душі, щоб надалі жити з Ним. Бо живемо не лише для себе самих, для рідних для ближніх, а в першу чергу ми живемо для Бога. Він нас сотворив для себе. Наше життя є Божим даром для нас, величним даром, який ми зобов’язані берегти і примножити так, щоб мати вічне життя у небі. Тому Церква Христова в часі Посту закликає нас вдивлятися в Ісуса Христа, в Його життя, наслідувати Його. Святий апостол Павло так говорить «Вдивляйтеся пильно в Ісуса, засновника і завершителя віри, який замість радості, яка була перед ним, витерпів хрест, на сором не звертаючи уваги, і який возсів праворуч Божого престолу. Тож думайте про Того, хто витерпів від грішників таке велике проти себе противенство, щоб ви ізнемігшись не впали духом.» (Євр 12,2). Сьогоднішній світ найбільше потерпає від втрати надії. Безнадія, розпач, депресія є найбільшим лихом сучасної людини а особливо молодої людини. Як тут обійтися без Ісуса Христа, як вийти із безнадії без Божої благодаті, беж Божої підтримки. Господь завжди простягає до нас свої руки, щоб нас врятувати, як колись Петра на озері, та ми люди часто не простягаємо своїх рук до Господа, щоб спастися. Тому потрібна молитва, спільна молитва за нас самих, за наших рідних, за дітей, молодь, за родини. Прекрасною молитвою в часі посту є роздумування над стражданнями Ісуса, над Його хресною дорогою заради нашого спасіння. В стражданнях Христових знайдемо поміч, відповідь на наші страждання, бож Ісус є Еммануїл, то значить «Бог з нами». Він нас не полишає на самоті, а йде разом із нами нашими хресними дорогами.
 
Ми, священики церквою Ковеля вдруге ініціюємо Хресну Дорогу вулицями нашого міста і запрошуємо всіх людей пройти спільно цією Дорогою, щоб спільно роздумувати про терплячого Сина Божого, щоб єднатися з Ним в Його хресній Дорозі. Прийдіть щоб помолитися разом в усіх наших потребах, а їх ми маємо вдосталь. Кожна людина має свій хрест, який несе по житті. Дуже важливо знати, що ми не одні, що з нами наші брати та сестри у Христі. Незалежно хто в яку церкву ходить, ми маємо спільну віру в Одного Господа нашого Ісуса Христа, в Його пресвяту Матір Богородицю, маємо один Хрест Христовий на якому помер наш Спаситель за всіх і цей хрест єднає нас .
 
Хресна дорога розпочнеться 31березня у страсну середу о 16 год, від церкви Андрія Первозванного і пройде центральною вулицею аж до храму святого Володимира Великого на «Машзаводі» Запрошуємо всіх ковельчан і гостей міста на Спільну хресну Дорогу.
 
о. Анатолій Олександрук – благочинний м. Ковеля, Української Православної Церкви о. Полікарп Стрілковський – настоятель Римо-Католицького храму о. ігумен Євген Задорожний – настоятель Греко-католицького храму
Категорія: Оголошення | Переглядів: 994 | Додав: Церква | Рейтинг: 0.0/0