П`ятниця, 29.03.2024, 16:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Фото
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Березень » 6 » Паломництво до Цариці Миру. Меджугор’є – Рим
20:34
Паломництво до Цариці Миру. Меджугор’є – Рим
Нашим паломницьким парафіяльним цетром «Жива Віра» була організована з 21 – 26 лютого 2013 р  проща до святого місця - Меджугорє.

Парафія св. Якова м. Меджугорє ( Боснія і Герцеговина) зробила акцію для паломників України. Переглянути Фото Завдяки цій акції (знижка на 60 відсотків), сотні українців змогли ще раз пережити близкість Божої Матері -Цариці Миру і духовно оновленими розпочати  2013 рік.

З нашого Луцького Екзархату взяли участь 15 паломників, серед них о. Володимир Маркевич, брат Пасив, ЧСВВ, сестра Оксана настоятелька сестер, Згромадження сестер «Божого провидіння», парафіяни храму Василія Великого м. Луцька п.Тетяна і п.Люба та парафіяни храму бл. Миколая Чарнецького м. Ковеля - Ярослав Антонович Андрейків з дружиною Зоєю, Олександр Григорович Дремлюк  із с.Колодяжне,  наречені Ростислав Чабан та Людмила Максимук. Парафіяни новозаснованої громади смт. Стара Вижівка пані Стефа та дві її родички. Вся наша паломницька група  нараховувала 12 осіб. Також до паломницької групи входили паломники з Тернополя, Івано – Франківська, Львова,  Соснівка – Червоноград, отець Володимир Гнилиця і його 13 парафіян з міста Бучача. Також о. Олексій -  представник Православної Церкви.

Керівником групи був Ігор Прокопишин  а його помічником була рідна сестра Леся. Духівниками були о. Леонід і йому помагали брат Пасив, сестра Оксана, о. Володимир Маркевич та о. Олексій православний священник з села що біля Тернополя. Водіями були Мирослав та Віталій Байтюки і їхніми помічниками Роман та Олександр.

В Меджугорї  ми проживали в пансіоні Марінко Іванковіча, недалеко гори Обявлення. Молилися вервицю, роздумували над  святими таїнствами та про життя Господа Ісуса Христа і Пречистої Діви Марії піднімаючись на гору Подбрдо. Брали участь у вечірніх молитовних програмах молилися вервиці на українській мові серед десяток з вервиць, які звучали на мовах світу. Ще раз переживали святу сповідь, причащалися, адорували  Євхаристійного Ісуса. Молилися хресні дороги в храмі та піднімаючись на гору Кріжавец мали зустріч зі свідченнями навернутих хлопців (колишніх наркоманів) у спільноті Ченакольо. Хоч паломництво цього разу найкоротше, ми відчували себе достатньо наповненими Божою любов’ю виявлену в надзвичайній присутності Пречистої Діви Марії, яка вибрала це бідне село щоби  на протязі  цих останніх 33 років зцілювати та переображувати  серця  вірних та священиків її улюблених діток.

На запрошення литовських священиків О. Антанаса (Антонія)та о.Гентараса і їхньої литовської паломницької групи та під керівництвом сестри Данути - о. Леонід в імені священиків і паломників України зміг здійснити паломництво до Риму та побувати на останній аудієнції святішого отця Бенедикта XVI і отримати Папське благословення для свого народу та своєї землі. Завдячуючи щирій опіці своїх близьких, друзів, сестер мироносиць Віталії і Севастіяни, о. Василя Рака, ректора Папської української колегії св. Йосафата о. Стефана,о. Леонід зміг проживати і відвідувати собор св. Петра, прикладатися до мощей св. Йосафата та інших святих,  побувати в українському соборі св. Софії зустрітися з капеланом великої італійської клініки для невиліковних дітей «Ісуса Дитя» о. Луіджі, відвідати український колегіум св. Покрови де нас радо прийняв о. ректор.  Вкінці довелося подорожувати із Румунського містечка Тіміара до Львова  разом із старцем – отцем Василієм Сапеляком, Селезіянином , і в його особі отримати великого друга, брата і батька з величезним досвідом ревного та цілопального служіння УГКЦ в Італії та Україні.

«Дякуємо тобі Пречиста Діва Марія Цариця Миру за всі запрошення і благословіння які ти нам зсилаєш, будемо старатися бути тобі віддані та вірні та оправдати твоє материнське довіря до нас».

Переглядів: 1594 | Додав: Церква | Рейтинг: 4.0/3