Четвер, 18.04.2024, 08:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Фото
Календар
«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Лютий » 1 » Міжконфесійна зустріч
15:15
Міжконфесійна зустріч
28 січня 2010 року у монастирі Блаж. Миколая Чарнецького відбулася міжконфесійна зустріч – нарада священиків м. Ковеля. На зустрічі були присутні: благочинний Ковельської округи Української Православної Церкви, митрофорний протоієрей отець Анатолій Олександрук, отець Полікарп Стрілковський настоятель римо-католицької парафії, о. ігумен Євген Задорожний та о. Леонід Григоренко – від української греко-католицької парафії.
 
В ході робочої зустрічі були обговорені питання минулих спільних Різдвяних святкувань у місті, підведені підсумки міжконфесійних відносин за минулий 2009 рік. Було зазначено, що справа єднання Церков в Україні є справою Божою, оскільки Спаситель наш Христос дуже бажає єдності своїх послідовників. Шукання шляхів порозуміння між Церквами є справою Божою, отже ми є на правильній дорозі у християнському служінні вірним Ковеля. Було зазначено на важливості спільних молитов священнослужителів, їх єднанні, спільних заяв і акцій та їх благотворний вплив на мешканців краю. Народ єднається тоді, коли бачить єднання своїх пастирів. Така бажана всіма справа єдності має виходити з низин із парафіяльних спільнот, відношень на місцях. Адже у кожному храмі, у кожній Божественній Літургії Іоанна Златоустого ми всі молимось за добрий стан святих Божих Церков і з’єднання всіх. Ми молимось, проголошуємо перед Богом і Його народом, отже потрібно підтверджувати нашу молитву дією, хоча б на початку бажанням, бо інакше ми будемо лицемірні і неправдиві.
 
В часі спільної наради були намічені спільні міжконфесійні духовно-просвітницькі заходи на найближчі пів року.
 
Отці поділилися особистими духовними пережиттями свого життя у Христі та підкреслили значення спільного свідчення Господа нашого Ісуса Христа нашими церквами у щоденному служінні вірним християнам.
 
В ході розмови дійшли до висновку що брак єдності та братерського відношення між Церквами в Україні полягає в тому, що є брак правдивої любові до Ісуса Христа, Який через Божественну Літургію посилає світові свою Любов через священників та мирян, та не всі духовні особи чи вірні живуть Божою Любов’ю і не дозволяють Божій Любові оселятися в серцях людей і так спричиняються до роз’єднання, бо де не має Духа Божого там не має любові і єдності. Саме через таке блокування Божої Любові ми бачимо, поки що, рани роз’єднання на тілі Христової Церкви.
Переглядів: 1070 | Додав: Церква | Рейтинг: 0.0/0