П`ятниця, 19.04.2024, 10:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Фото
Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Червень » 30 » ХРАМОВИЙ ПРАЗНИК БЛАЖ. МИКОЛАЯ ЧАРНЕЦЬКОГО
22:43
ХРАМОВИЙ ПРАЗНИК БЛАЖ. МИКОЛАЯ ЧАРНЕЦЬКОГО
Непересічна подія відбулася у нашій парафії цього року. Вперше у новому храмі ми святкували свій празник. Вперше до нас завітав Преосвященний Владика Ігор Возьняк Архієпископ Львівський. Для нас парафіян це велике Боже благословення. Ми довго молилися і чекали, щоб до нас завітав Владика Ігор, і ось наші бажання збулися та ще й в такий чудовий знаменний день – блаж. Миколая. Тому сміливо можемо сказати, що то сам Чарнецький вимолив у Бога таку ласку для нас, що з нами та за нас молився Архиєпископ Ігор.
 
На свято прибули отці: з Тернополя о ігумен Василій Лінниця ЧНІ, із храму і монастиря Матері Божої Неустанної Помочі разом з хором «Воскресіння» - керівник п. Богдан Водяний, отець Роберт Лисейко ЧСВВ і брати студенти із Василіянського інституту ім. В. Рутського, отці Михайло Шевчишин та Петро Сало з монастиря Успення Божої Матері, також прийшли привітати місцеві священики із Православної Церкви: о. благочинний Анатолій Олександрук, о. Миколай та о. Ростислав.
 
Владика Ігор прибув до нашого монастиря у суботу ввечері. Ранком перед 10–ю годиною, під милий голос церковних дзвонів священики та парафіяни урочисто провадили Владику із монастиря до храму. Перед церквою Преосвященного привітав отець Євген. Молодіжний хор «Воскресіння» ангельськими голосами заспівав «Будь ім’я Господнє» - почалась Божественна Літургія. В спокійній чудовій молитовній атмосфері і благодаті ми всі вчувалися у слова Літургії, в чудовий спів хору, у повчальні слова Владики Ігора. Живе спілкування із живим Христом - те, що ми відчували в цей святковий день. Для нас, кожного разу коли відправляє Архієрей, у його особі уприсутнюється та унаочнюється служіння самого Владики Чарнецького. Так було і сьогоднішній день. Після Літургії і многоліття Владика Ігор освятив воду і окропив присутніх, а потім уділяв мирування парафіянам олією освяченою мощами блаж. Миколая. Приїзд Владики Ігоря наповнив великою радістю і духовним збагачення серця всіх парафіян та гостей. Хай Господь щедро благословить Високопреосвященного Архиєпископа Львівського Владику Ігоря та дарує йому многих і благих літ, та ще не раз побувати у Ковелі. Ми з нетерпінням чекаємо.

Переглянути Фото

А напередодні свята у суботу 26.06.2010р ми всією парафією їздили до Луцька на зустріч із Блаженнішим Любомиром. Зустріч проходила у церкві святого Василія Отців Василіян по вул. Карпенка – Карого. На зустріч прибули священики та парафіяни Луцького Екзархату. Після вступного слова Блаженніший Любомир запросив мирян розказати про свої парафії звідки хто прибув, які мають радощі та труднощі, щоб разом із нами порадіти за успіхи і поплакати за труднощі. Головним посланням блаженнішого до мирян Луцького Екзархату, на наш погляд, були такі слова: «Завдання мирян - любити Бога і ближнього і тим свідчити свою живу віру і своє християнство. Оминати суперечки на церковні теми, хто і чия церква правдивіша а любити, молитися і жити Богом, і тим свідчити свою віру, своє життя із Богом там, де ми є, нести світло Христової Євангелії нашим ближнім. Таким чином ми, як Церква, будемо будувати і розширяти Царство Боже на землі» (перефразування).
 
Від нашої парафії привітали Блаженнішого і членів постійного Синоду п. Стефанія Ліщинська і п. Анатолій Максимук та подарували на згадку ікону блаж. Миколая Чарнецького (фотокопію нашої нової запрестольної храмової ікони) Наші парафіяни запросили Блаженнішого до нас до Ковеля. Блаженніший сказав, що найперше від його імені приїде Владика Ігор (що і сталося), а згодом, коли Господь позволить і сам до нас завітає.
 
Від інших парафій екзархату теж виступали парафіяни, молодь, ділилися пережитим розповідали про становлення і розвиток парафій, їх життя. Блаженніший Любомир щиро подякував всім мирянам за цікаве спілкування і уділив всім нам разом із іншими владиками Архипастирське благословення.
 
Незабутні враження в усіх наших парафіян залишила ця чудова зустріч із нашим Главою і Отцем. Хай Господь благословить Блаженнішого Любомира міцним здоров’ям і многими літами. Велика ласка для всієї нашої Церкви, що ми маємо такого Батька.
Переглядів: 1036 | Додав: Церква | Рейтинг: 0.0/0