П`ятниця, 29.03.2024, 06:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Фото
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів
До нас у гості із чарівного карпатського краю приїхала п. Софія Куличок. Пані Софія приїхала до своєї дочки п. Ольги Полухтович, яка плідно працює для парафії директором і вчителем недільної школи. З цієї нагоди ми провели гарну розмову із цієї мужньою і відважною жінкою, яка разом із сестрою Христиною тримала церкву нашу у часи підпілля.
 
"Пані Софіє, ми знаємо, що ваша Родина у часи підпілля і переслідування нашої Церкви комуністичним режимом, була підпорою Церкви. Скажіть будь-ласка коли у вашій оселі почали відправлятися Богослужіння і які священики були у вашій родині"?
 
У нашій хаті почали відправлятися Служби Божі з 1950 років. Це часи були дуже страшні і важкі, часи жорстокого переслідування священників і вірних УГКЦ. Священики приходили вечором і ми молилися цілу ніч. До нас приїжджали такі отці: о. Михаїл Матійців, о. Петро Дутчак, о. Василь Кирніцький, о. Йосафат Лесів, о. Орест Питулей та інші. Щомісяця у нас правилися Служби Божі, відбувалися сповіді вірних, хрещення, вінчання. Вікна щільно затуляли грубими тканинами, щоб ніде не бу ... Читати далі »
Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 1464 | Дата: 15.05.2010 | Рейтинг: 0.0/0

У Ковелі 2 травня відбулася святкова Академія, як подяка Богові за відкриття та освячення новозбудованого храму.
 
Святкові заходи розпочала Божественна Літургія за участю отців: Ігнатія Москалюка ЧСВВ, о. Євгена Задорожного та о. Леоніда Григоренка та хору із монастирського храму святого Юрія, Отців Василіян, з Хор з м. Червоноградміста Червонограду. Хор чудесно співав Службу Божу, а після неї концерт воскресних та інших пісень. Також на свято до нас приїхали прочани із міста Хуста, Закарпатської області, щоб помолитися на місці подвигу блаженного Миколая Чарнецького і просити у нього помочі та заступництва. Опісля гості відвідали чудову екскурсію у музеї - садибі Лесі Українки у с. Колодяжне. Екскурсію провела на високому духовно-патріотичному рівні старший науковий працівник музею - п. Марія Борисівна Чашук.
Переглядів: 2093 | Дата: 03.05.2010 | Рейтинг: 3.7/3

2 травня у неділю відбудеться концерт симфонічного оркестру «Гармонія Нобіле» з Івано-Франківська. Концерт присвячений відкриттю нашого храму. Запрошуємо всіх ковельчан на цей духовний захід, який буде проводитись у народному домі «просвіта» початок о 16 год. В програмі твори зарубіжних та українських композиторів (Вівальді, Баха, Моцарта, Шуберта, Стеценка, Скорика та інших) Концерт у двох частинах.
Категорія: Оголошення | Переглядів: 1096 | Дата: 28.04.2010 | Рейтинг: 0.0/0

Продовжувач величних справ Чарнецького

З лона чарівливої Галичини
(Окраса її - княжі замки і фортеці)
Слуги вийшли Христовії - мужні орли,
Категорія: Привітання | Переглядів: 1558 | Дата: 26.04.2010 | Рейтинг: 4.5/6

Великоднє привітання
Верховного Архиєпископа Києво-Галицького
Української Греко-Католицької Церкви
Блаженнішого Любомира
 
Високопреосвященним та Преосвященним Владикам!
Всечеснішим і всесвітлішим священнослужителям!
Високопреподобним і преподобним ченцям і черницям!
Дорогим у Христі братам і сестрам – мирянам!
Мир у Господі і Боже благословення!
 
Дорогі у Христі!
Наближається празник всіх празників і торжество всіх торжеств – Воскресіння Христове. З цієї нагоди сердечно вітаю усіх вас та бажаю вам святого та радісного Великодня. Особливо цього року, який проголошений Роком християнського покликання з наголосом на покликанні до богопосвяченого життя, хочу привітати тих, що в монастирях, чинах, згромадженнях та інститутах спільнотного життя здійснюють свій чернечий подвиг: освячують свої душі, служать Богові та ближнім. Дорогі ченці та черниці, нехай милостивий Господь ... Читати далі »
Категорія: Звернення Блаженнішого Любомира | Переглядів: 1064 | Дата: 03.04.2010 | Рейтинг: 5.0/1

Хресна Дорога
вулицями міста
 
Великий Піст звершується у Хресній Дорозі, дорозі надії, яка веде до ясної ночі Пасхи. Наша участь у цій Хресній Дорозі дає нам можливість глянути на страждання Ісуса Христа і на ціну свого спасіння. Господи, вчини, щоб наші
закам’янілі серця сокрушилися, дивлячись на Твої терпіння, і стали співчутливими серцями.
 
31 березня 2010 р у Страсну Середу в нашому місті відбудеться піша Хресна Дорога, у якій беруть участь церкви та жителі м. Ковеля.
 
Беручи участь у цій покаянній ході ми можемо випросити у Бога тих ласк, яких потребуємо для с ... Читати далі »
Категорія: Оголошення | Переглядів: 1134 | Дата: 24.03.2010 | Рейтинг: 0.0/0

          Переживаємо час Святого Великого Посту. Перед нами ще страсний тиждень, в якому Церква по особливому звертає увагу своїх чад на страждання і відкупительну смерть Ісуса Христа. Святий апостол Петро говорить: «Знайте, що не тлінним золотом чи сріблом ви були вибавленні від вашого життя суєтного, … а дорогоцінною кров’ю Христа, непорочного і чистого ягняти» 1Пт 1,18). Господь наш Ісус Христос повис між небом і землею на горі Голгофі, примирив грішне людство з Отцем, вислужив нам славу неба і вічне спасіння. Кожний хто вдивляється в Ісуса розіп’ятого і серцем вірує в його божественну любов до нас, отримує спасіння через двері покаяння. Ісус є нашим Спасителем, він спас нас від гріха і його наслідку – вічної муки в пеклі. Христос взяв на себе всі наші гріхи і знищив їх. Від нас християн очікує любові, бо лише любов нашого серця буде властивою відповіддю на Його безмежну любов до нас. Господь любить кожну людину, навіть ту, яка здається пропаща у гріхах своїх. Поки ми живемо завжди маємо можливість отримати від Ісуса Христа прощення і воскресіння душі, щоб надалі жити з Ним. Бо живемо не лише для себе самих, для рідних для ближніх, а в першу чергу ми живемо для Бога. Він нас сотворив для себе. Наше життя є Божим даром для нас, величним даром, який ми зобов’язані берегти і примножити так, щоб мати вічне життя у небі. Тому Церква Христова в часі Посту закликає н ... Читати далі »
Категорія: Оголошення | Переглядів: 990 | Дата: 24.03.2010 | Рейтинг: 0.0/0

28 січня 2010 року у монастирі Блаж. Миколая Чарнецького відбулася міжконфесійна зустріч – нарада священиків м. Ковеля. На зустрічі були присутні: благочинний Ковельської округи Української Православної Церкви, митрофорний протоієрей отець Анатолій Олександрук, отець Полікарп Стрілковський настоятель римо-католицької парафії, о. ігумен Євген Задорожний та о. Леонід Григоренко – від української греко-католицької парафії.
 
В ході робочої зустрічі були обговорені питання минулих спільних Різдвяних святкувань у місті, підведені підсумки міжконфесійних відносин за минулий 2009 рік. Було зазначено, що справа єднання Церков в Україні є справою Божою, оскільки Спаситель наш Христос дуже бажає єдності своїх послідовників. Шукання шляхів порозуміння між Церквами є справою Божою, отже ми є на правильній дорозі у християнському служінні вірним Ковеля. Було зазначено на важливості спільних молитов священнослужителів, їх єднанні, спільних заяв і акцій та їх благотворний вплив на мешканців краю. Народ єднається тоді, коли бачить єднання своїх пастирів. Така бажана всіма справа єдності має виходити з низин із парафіяльних спільнот, відношень на місцях. Адже у кожному храмі, у кожній Божественній Літургії Іоанна Златоустого ми всі молимось за добрий стан св ... Читати далі »
Переглядів: 1067 | Дата: 01.02.2010 | Рейтинг: 0.0/0

«Полюбімо Світло з висоти»
Різдвяне привітанняХристос Рождається!
Дорогі парафіяни, ковельчани і гості нашого міста. Різдво Христове це Свято Божої турботи і піклування про наше вічне спасіння, про нашу щасливу долю земну і небесну У Різдві ми прославляємо Сина Божого, який прийшов до нас у цей грішний світ, ми дякуємо Йому за Його любов до нас і доброту. Хай нашим девізом на цей рік стануть такі слова: «Полюбімо Світло з висоти». Ісус Христос є світлом народів, світлом у нашому сірому і незрозумілому житті. Він прийшов щоби ми. Його полюбили, прийняли у свої серця, у свої життя. Ми, християни України різних конфесій і віросповідань, коли щиро полюбимо Ісуса Христа станемо ближчі одні до одних, зуміємо прийняти і полюбити іншого, того хто можливо має іншу думку, ходить в іншу церкву, розмовляє іншою мовою. Любов Христова навчить нас найперше стати Людьми, а тоді вже християнином, бо християнин це дуже високе звання. Насправді ще на сьогодні ми малою мірою є учнями Ісуса Христа. Коли у наших відношеннях існують боязнь, підозри, стереотипи, несприйняття, засудження, нелюбов - то ми далеко не Христові учні, хоча можемо і належати до якоїсь Церкви бути вірними ... Читати далі »
Переглядів: 1132 | Дата: 07.01.2010 | Рейтинг: 0.0/0

Найпершою визначною і центральною подією 2009 року у житті ковельської парафії блаж. Миколая Чарнецького Редемптористів – це відкриття та освячення новозбудованого храму, 21.11.2009р.
 
Другою важливою духовною подією було проведення міжконфесійної Хресної Дороги в часі Великого посту, вперше в історії міжконфесійних відносин на Волині. Третьою, більш особистою подією стала проща до Святої Землі, отців та парафіян, у вересні 2009р.
 
Січень
Початок Року ознаменували духовні вправи – передріздвяні реколекції для парафіян, які проводив о. Степан Федчишин ЧНІ, 1,2,3,4.01.09р Участь нашої парафії у міському конкурсі - огляд Різдвяних колядок, в народному домі «Просвіта». Наша недільна школа представила виставу написану нашою парафіянкою, поетесою Ольгою Полухтович під назвою «Віфлеємом стань душе моя». Виступ наш мав ... Читати далі »
Переглядів: 1377 | Дата: 06.01.2010 | Рейтинг: 5.0/1

« 1 2 ... 15 16 17 18 19 20 21 »